Ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την προσφορά του στα τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως, προκειμένου να πείσει τον Κρουζ να πει το «ναι» και να φορέσει την πράσινη φανέλα. «Θέλω Παναθηναϊκό», δήλωσε ο 35χρονος στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ». Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Σεντρίκ Καντέ και σήμερα υπογράφει. «Ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», δήλωσε ο Γάλλος αμυντικός. «Υπομονή και θα δείτε», είπε ο Κώστας Αντωνίου. Τέλος από τον Ερασιτέχνη ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Πρόταση 3,5 εκατομμυρίων στη Σάλκε για τον Ενχελααρ έκανε ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τη γερμανική Bild.

Βελτιώνει την προσφορά για Κρουζ

Ο Κρουζ είναι πάντα ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» βελτιώνουν την προσφορά τους για τον Αργεντινό επιθετικό. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στον παίκτη τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως, προκειμένου να τον πείσουν να πει το «ναι». Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε ίσως να κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού μικρότερου βεληνεκούς. Από εκεί και πέρα, ένας παίκτης για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Κώστας Αντωνίου είναι και ο επιθετικός της Μαγιόρκα, Αρίτζ Αντουρίθ, ο οποίος φέτος είχε 33 συμμετοχές και 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Καντέ: «Στις 20 καλύτερες ομάδες»

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεντρίκ Καντέ. Ο 29χρονος αμυντικός έφτασε λίγο μετά τις 16:30 στο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να διευθετήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του στον Παναθηναϊκό. Από τις πρώτες του δηλώσεις, ο διεθνής άσος από το Μάλι εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη νέα προοπτική της καριέρας του και έτοιμος να ζήσει την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και από αύριο να είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα με παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχω εμπειρία 8-9 χρόνων από υψηλό επίπεδο, τόσο με τη συμμετοχή μου με τη Νις στο γαλλικό πρωτάθλημα, όσο και με την εθνική Μάλι», τόνισε αρχικά ο Καντέ, ενώ ερωτηθείς για τους λόγους που η μεταγραφή του δεν έγινε τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ξεκάθαρος: «Η Νις δεν ήθελε. Για μένα καταλαβαίνετε αν ήθελα, από τη στιγμή που τώρα είμαι εδώ».

Ποιοι, όμως, είναι οι στόχοι του με τους «πράσινους» και το μήνυμα στον κόσμο της ομάδας; «Θέλω να περάσουμε στους ομίλους. Γι' αυτό ήρθα εδώ, να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Ο 29χρονος στόπερ θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Λίγο νωρίτερα επέστρεψε από το ταξίδι του στην Ισπανία ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος αρκέστηκε να πει στους εκπροσώπους του Τύπου για τις μεταγραφές: «Κάντε λίγο υπομονή, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Τέλος από τον Ερασιτέχνη

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό γνωστοποίησε στο χθεσινό (11/6) Δ.Σ. ο Θανάσης Γιαννακόπουλος! Όπως αποκάλυψε στους παρευρισκόμενους, δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 15ης Ιουνίου.

Μια εξέλιξη η οποία είχε προαναγγελθεί από τον κ. Γιαννακόπουλο και αφορούσε καθαρά λόγους κόπωσης. Φυσικά, ξεκαθάρισε πως θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας για οτιδήποτε χρειαστεί, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη και την αφοσίωσή του στο σύλλογο.

Όσον αφορά τις οικονομικές τρύπες που πρέπει να «κλείσουν», σε πρώτο πλάνο συστάθηκε μια επιτροπή από μέλη του Δ.Σ., τα οποία θα έρθουν σε επαφή με διάφορους παράγοντες του συλλόγου για να βρεθεί λύση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube