Την επιθυμία του να κερδίσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Ρομπέρτο Μάριο Κάρλος Γκόμεζ, μιλώντας στη «SportDay». Ο Αργεντινός τεχνικός βρίσκεται από χθες τα μεσάνυχτα στην Ελλάδα και ο γυμναστής της ομάδας, Στάικος Βεργέτης, τον υποδέχθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Θα δουλέψω σκληρά για να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα», είπε μεταξύ άλλων.

«Εχω ενημερωθεί από τους ανθρώπους της ομάδας ότι πρόκειται για ένα σύλλογο που βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στην Α' κατηγορία και ότι θέλει σιγά σιγά να καθιερωθεί ως μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Ξέρω ότι έχω έρθει σε ένα κλαμπ με πολύ καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς και με μεγάλες φιλοδοξίες. Γνωρίζω ότι έχει 5-6 Αργεντινούς παίκτες και ίσως έρθουν κι άλλοι. Κάτι που θα με βοηθήσει στο έργο μου και να προσαρμοστώ γρήγορα στη δική σας νοοτροπία. Γνωρίζω ότι η ομάδα έχει πολύ καλό δυναμικό, παρ' ότι έχουν φύγει κάποιοι παίκτες. Είμαι πεπεισμένος ότι αν όλα πάνε καλά και με τις μεταγραφές που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε, θα πετύχουμε κάτι πολύ καλό», είπε αρχικά ο 52χρονος κόουτς.

Ερωτηθείς για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν αποτελεί για τον ίδιο πρόκληση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιας ευρωπαϊκής ομάδας, απάντησε: «Ξέρω ότι το ελληνικό δεν είναι ένα πρωτάθλημα α' ταχύτητας, αλλά έχει κάποιες δυνατές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, τις οποίες έχω αντιμετωπίσει από την ευρωπαϊκή μου θητεία δίπλα στον Εκτορ Ραούλ Κούπερ με Ιντερ και Βαλένθια και θα ήθελα πολύ να τις κερδίσω με τον Αστέρα Τρίπολης.

Είμαι χαρούμενος που έρχομαι στην Ελλάδα. Είναι μια πανέμορφη χώρα και για μένα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Ερχομαι στην Ευρώπη πρώτη φορά για να αναλάβω κάποιο σύλλογο. Ξέρω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί αρχίζω κάτι καινούργιο. Θα δουλέψω σκληρά όμως για να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Πιστεύω ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η σκληρή και ομαδική δουλειά
».

«Αντίο» από τον Μιλάνο

Τελικά η επιθυμία του Μάουρο Μιλάνο να παραμείνει παίκτης του Αστέρα Τρίπολης δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι Αρκάδες αποφάσισαν να μην κινηθούν για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, έπειτα από τους πολύμηνους τραυματισμούς που είχε τα δύο τελευταία χρόνια. Επίσης, κρίθηκαν πολλά τα χρήματα που αξιώνει η Ουρακάν για την παραχώρηση του 25χρονου άσου. Ακόμη ένας λόγος είναι ότι ο παίκτης δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο στην κατοχή του, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε ο Μιλάνο λέει «αντίο» στους οπαδούς του Αστέρα, οι οποίοι τον λάτρεψαν για τις στιγμές «μαγείας» που τους χάρισε.

Στο «ψάξιμο» για φορ

Στην αναζήτηση ενός επιθετικού βρίσκονται στον Αστέρα Τρίπολης. Οι διοικούντες ψάχνουν κάποιον παίκτη, ο οποίος θα μπορέσει να ταιριάξει με τους Βαγγέλη Καούνο και Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ύστερα από τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Λούσιο Φιλομένο. Στη σχετική λίστα των «κυανοκίτρινων» βρίσκονται ο Σέρχιο Μπλάνκο της Νασιονάλ, ο Κάρλος Λούνα της Τίγκρε και ο Βίκτορ Μοντάνιο της Μονπελιέ. Εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του επιθετικού.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube