Προσπάθεια για να καθησυχάσει τους φίλους της ΑΕΚ έκανε μέσω της «SportDay» ο Νάτσο Σκόκο, ύστερα από τα όσα ακούγονται περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού.

Ο Αργεντινός μέσος έδειξε άγνοια για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. «Είναι η πρώτη φορά που το ακούω, δεν γνωρίζω τίποτα. Προτιμώ τώρα που είμαι σε διακοπές να είμαι αποσυνδεδεμένος απ' ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Θέλω να ξεκουραστώ, ώστε να επιστρέψω έτοιμος στην προετοιμασία και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», είπε ο 24χρονος παίκτης που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ούσες του Σάντα Φε και πρόσθεσε:

«Εγώ είμαι παίκτης της ΑΕΚ και οφείλω πολλά σε αυτή, επειδή είναι η ομάδα που με εμπιστεύτηκε και με έφερε να παίξω στην Ευρώπη. Ήταν αυτό που ήθελα από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάλα. Δεν έχω κρύψει από τότε που ήρθα, πως το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, είτε το ισπανικό, είτε το ιταλικό, είτε το αγγλικό. Αλλά κάτι τέτοιο ανήκει στα μελλοντικά και όχι στα άμεσα σχέδιά μου. Να μην ανησυχούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Δεν θα πάρω μια μεταγραφή που δεν θα συναινεί και η ΑΕΚ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σκόκο στο σημερινό φύλλο της «SportDay»…

Κερδίζει έδαφος ο Μάρκοβιτς

Εξελίξεις στα μεταγραφικά αναμένεται να σημάνει αύριο η άφιξη του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η μεταγραφή του Μάκου αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά τον δεξιό μπακ. Προβάδισμα αυτή τη στιγμή έχει ο Μάρκοβιτς, λόγω των οικονομικών δεδομένων της μεταγραφής, καθώς είναι και ελεύθερος. Όμως, υπάρχει ένα αρνητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο πρώην παίκτης του Ερυθρού Αστέρα πιάνει θέση ξένου.

Οι Ογκαράρου και Μιλάνοφ είναι ακριβοί. Για τον πρώτο που δεν έχει μείνει ακόμα ελεύθερος η «Ένωση» δίνει 250.000 ευρώ, ενώ από το νυν συμβόλαιο του στον Άγιαξ ο 29χρονος παίρνει 700.000 ευρώ. Ο δεύτερος κοστολογείται από τη Λέφσκι Σόφιας κοντά στις 600.000 ευρώ. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται και ο 23χρονος Βραζιλιάνος, Έλντερ, τον οποίον η Νανσί παραχωρεί ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Νεότερα αναμένεται να υπάρξουν μετά τη συνάντηση Θανόπουλου- Μπάγεβιτς.
Για να αποκτηθεί ο Μάρκοβιτς θα πρέπει να ελευθερωθεί μία θέση ξένου. Αυτή τη στιγμή θέσεις ξένων στην ΑΕΚ καταλαμβάνουν οι Ισμαέλ Μπλάνκο, Νέιθαν Μπερνς, Σεϊντού Γιαχάγια, Ελ Χάτζι Ντιουφ, αλλά και ο Μίλαν Λούκατς, ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά έχει «κλείσει».

Αντίθετα, διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο οι Σεμπαστιάν Σάχα (ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα πλαστά διαβατήρια στην Αργεντινή και ο «Κινέζος», σε αντίθεση με τον Πελετιέρι που ενεπλάκη στην ίδια υπόθεση, δεν είχε θέση ξένου ούτε πέρυσι), Νάτσο Σκόκο (είχε έρθει εξαρχής ως κοινοτικός, αφού ήταν κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου), Γκουστάβο Μαντούκα (έχει ιταλικό διαβατήριο), Ταμαντανί Ενσαλίβα (έχει γερμανικό διαβατήριο) και Ραφίκ Τζεμπούρ (έχει γαλλικό διαβατήριο).

Επομένως θέση για άλλο ξένο παίκτη δεν υπάρχει, μπορεί ωστόσο να προκύψει, μια και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν δανεικοί κάποιοι εκ των νεαρών ξένων (Μπερνς, Ντιουφ, Γιαχάγια), προκειμένου να πάρουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους και να αποκτήσουν εμπειρίες.

Φήμες για Μπούντιμιρ

Η πώληση του Εντίνιο μοιάζει πιθανή και εφόσον συμβεί αυτό η ΑΕΚ θα αποκτήσει επιθετικό. Πριν λίγες ημέρες γράφτηκε στην Κροατία πως ο Μπούντιμιρ θέλει να φύγει από τον Εργοτέλη για να πάει στους «κιτρινόμαυρους», ενώ χθες δημιουργήθηκε φημολογία πως θα γίνει πρόταση για τον 22χρονο φορ, αν και η κρητική ομάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον παραχωρήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για παίκτη που αρέσει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

«Θα σταλεί η μπλε κάρτα και το θέμα θα λήξει»

Σίγουρος πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την μπλε κάρτα του εμφανίστηκε ο Ίλιε Ιορντάκε, που έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ της πατρίδας του. «Θα στείλει η ρουμανική ομοσπονδία την μπλε κάρτα μου στην ελληνική και το θέμα θα λήξει», δήλωσε ο 24χρονος παίκτης. Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να στείλει έγγραφο η ρουμάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι ο Ιορντάκε είναι ελεύθερος. Ο μάνατζερ του παίκτη είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα κατά την υπογραφή του συμβολαίου, αλλά μετά την αντίδραση της Παντούρι ζήτησε και άλλα ένα έγγραφο από την ομοσπονδία για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.