Tην Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Γρηγόρη Μάκου από την ΑΕΚ. Η συμφωνία με τον Πανιώνιο είναι οριστική και προβλέπει την καταβολή 800.000 ευρώ σε δόσεις, ενώ οι «κυανέρυθροι» αναμένεται να εξασφαλίσουν ένα ποσοστό (περίπου 25%) για την περίπτωση μεταπώλησης του 22χρονου μέσου. Ο τελευταίος θα υπογράψει για τρία χρόνια με κλιμακωτά αυξανόμενες αποδοχές και θα αποτελέσει το πέμπτο απόκτημα της «Ένωσης» μετά τους Καράμπελα, Ιορντάκε, Λούκατς και Μανωλά.

Ακολουθεί η πρόταση για Λεονάρντο

Μετά το τυπικό σκέλος της απόκτησης του Γρηγόρη Μάκου, η ΑΕΚ αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Λεονάρντο στον Λεβαδειακό. Μπορεί ο πρόεδρος των Βοιωτών, Γιάννης Κομπότης, να είναι σκληρός διαπραγματευτής, ωστόσο εκφράζεται αισιοδοξία για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, που είναι διακαής πόθος του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκτιμάται πως με ένα ποσό κοντά στις 500-600 χιλιάδες ευρώ, ενδεχομένως και με κάποιους δανεικούς παίκτες, η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί.

Οι εκκρεμότητες

Ελάχιστες φαίνεται πως είναι οι μεταγραφικές εκκρεμότητες στην ΑΕΚ. Η απόκτηση του Λεονάρντο, ενός δεξιού μπακ κι ενός σέντερ φορ (στη θέση του Εντίνιο που αναμένεται να πωληθεί) φαίνεται πως είναι τα τρία κομμάτια που λείπουν από το κιτρινόμαυρο παζλ, χωρίς να αποκλείεται κάποια ακόμη προσθήκη (αριστερό μπακ;). Όλα αυτά κι ενώ την προσεχή Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία της «Ένωσης», με το βασικό στάδιο να ξεκινά στην Αυστρία στις 10 Ιουλίου και την πρώτη επίσημη υποχρέωση της ομάδας να είναι στις 20 Αυγούστου για το UEFA Europa League. Όλα δείχνουν πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα έχει εγκαίρως όλους τους παίκτες στη διάθεση του για να δουλέψει απερίσπαστα εν όψει της νέας περιόδου.

Επαφή για Κατσουράνη

Κρούση από πλευράς Παναθηναϊκού δέχτηκε η ΑΕΚ για να λάβει ένα ποσό ως αποζημίωση από τη μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη και να παραιτηθεί του όρου που προβλεπόταν σε περίπτωση επιστροφής του 30χρονου μέσου στην Ελλάδα. Οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται διατεθειμένοι να απαντήσουν θετικά με ένα ποσό της τάξεως του 1-1,5 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν τις δικαστικές περιπέτειες, δεν θα χρειαστεί να έρθουν σε ρήξη με τον Παναθηναϊκό και την Μπενφίκα, ενώ θα εισπράξουν κι ένα ευσεβές ποσό.

Δυνατά φιλικά στην προετοιμασία

Αρκετά δυνατά φιλικά ματς θα δώσει η ΑΕΚ στη διάρκεια της προετοιμασίας της στην Αυστρία (10-29 Ιουλίου). Η «Ένωση» κατά σειρά θα αντιμετωπίσει στις 18/7 τη Σλάβια Πράγας στο Σβαντς, στις 21/7 την Κλουζ στο Κουντλ, στις 24/7 την Ανκαραγκουτσού στο Ζέεφελντ και ο κύκλος των φιλικών θα κλείσει με την Μπουργκάς στις 27/7 στο Λάνγκεφελντ.

Αποκλεισμός για Χετεμάι

Άδοξα, με τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-21 ετών που διεξάγεται στη Σουηδία η Φινλανδία του Περπαρίμ Χετεμάι. Ο 23χρονος μέσος της ΑΕΚ αγωνίστηκε βασικός-χωρίς να γίνει αλλαγή-και στα τρία παιχνίδια της ομάδας του. «Ο κόσμος μας ήταν υπέροχος και ευχαριστούμε αυτούς που ήρθαν να μας συμπαρασταθούν. Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να τους χαρίσουμε μία νίκη. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτή τη διοργάνωση, αλλά δεν καταφέραμε τίποτα. Τι άλλο να πω;», δήλωσε απογοητευμένος ο «Πέρπα».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.