Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με την τοποθέτησή του στο θέμα της μεταγραφής του Τζιμπρίλ Σισέ και το ιστορικό των τραυματισμών του προέβη ο Νίκος Θανόπουλος: «Δεν είχα λοιπόν καμία πρόθεση να αμφισβητήσω την επένδυση του Παναθηναϊκού και να μειώσω τον ποδοσφαιριστή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

«Mετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου και στο πλαίσιο φιλικής συζήτησης με τους παρευρισκόμενους, με δεδομένο ότι η αθλητική επικαιρότητα ανήκει δικαίως στον Παναθηναϊκό με την άφιξη του Τζιμπρίλ Σισέ, έγιναν αναφορές και στο θέμα αυτό. Αντιλαμβάνεστε ότι οι αναφορές στο ιατρικό ιστορικό του παίκτη και στην επένδυση του Παναθηναϊκού ήταν στο πλαίσιο φιλικής κουβέντας που γίνεται καθημερινά στην περίοδο των μεταγραφών. Θα ήταν ευχής έργο για την ΑΕΚ να μπορούσε να εντάξει στο δυναμικό της έναν παίκτη της αξίας του Τζιμπρίλ Σισέ», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της ΑΕΚ και συνέχισε:

«Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μας με τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικές και υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των δύο συλλόγων. Δεν είχα λοιπόν καμία πρόθεση να αμφισβητήσω την επένδυση του Παναθηναϊκού και να μειώσω τον ποδοσφαιριστή».

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της. Γ. Σ ο ισχυρός άντρας του «δικεφάλου» είχε πει: «Ποιος Σισέ; Έχει δύο σπασμένα πόδια. Είναι εξωπραγματικό το ποσό που θα καταβληθεί για τον Σισέ. Αν εμείς είχαμε 20 εκατ. ευρώ, η ΑΕΚ θα έπαιρνε το Τσάμπιονς Λιγκ».

Παράλληλα, είχε αναφερθεί και στο θέμα της ρήτρας των 5εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του Κώστα Κατσουράνη: «Η ρήτρα ίσως να μην μπορούσε να σταθεί νομικά και να χρειαζόταν να “ξοδέψουμε” πολύ χρόνο, μέχρι και τρία χρόνια για την επίλυση της υπόθεσης. Γι’ αυτό κάναμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την ΑΕΚ Πώς θα μπορούσαμε να πάρουμε 5 εκατ., τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τον παίρνει με 2-2,5»;

Όσον αφορά τη Γενική Συνέλευση και τις αποφάσεις που πάρθηκαν, οι ιθύνοντες της «Ένωσης» εξέδωσαν ανακοίνωση. Αναλυτικά:

Σήμερα, την 25/06/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα αρμοδιότητάς της:

1.Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα γίνει με καταβολή μετρητών συνολικά για το ποσό 15.000.000 με την έκδοση 2.604.167 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,20 ΕΥΡΩ η κάθε μία, εκ των οποίων 2.343.750 μετοχές θα διατεθούν, κατά τη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου, σε επενδυτές, παλαιούς και νέους, με τιμή διαθέσεως 6,4 ΕΥΡΩ καθεμιάς, ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό 10%, ήτοι 260.417 μετοχές που θα διατεθούν στο Σωματείο, κατά το άρθρο 71 του Ν. 2725/1999, ως ισχύει, της δε υπέρ το άρτιον διαφοράς εκ ποσού ΕΥΡΩ 11.874.999,60 αγομένης σε πίστωση του Λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον».

2.Η προθεσμία καταβολής του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός δύο μηνών, ήτοι μέχρι την 25 Αυγούστου 2009.

3.Περαιτέρω, αποφασίστηκε σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.

4.Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

5.Αποφασίστηκε δε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για την συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

6.Κατόπιν αιτήματος μετόχου, αποφασίστηκε η αναβολή λήψεως αποφάσεως για τα θέματα 4 και 5 που αφορούν στο νέο Προπονητικό Κέντρο για την 23/07/2009, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.

7.Εγκρίθηκε η εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και η ανασυγκρότηση αυτού σε σώμα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.