Μεγάλες προσπάθειες για την απόκτηση του Μαρκ Γκονζάλες και του Κιμ Κάλστρομ καταβάλουν το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν στείλει έγγραφο στην Μπέτις με τα οποίο γνωστοποιούν το ενδιαφέρον τους για τον Χιλιανό μεσοεπιθετικό, ενώ την ίδια ώρα έχουν ενημερώσει τη Λιόν για τον Σουηδό μέσο.


Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν δώσει τα χέρια με τον πρώτο και προσπαθούν να βρουν μια λύση, αφού στην ισπανική ομάδα η κατάσταση μετά τον υποβιβασμό της είναι έκρυθμη. Στην Ισπανία ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των Ανδαλουσιάνων, Μανουέλ Ρουίθ Ντε Λοπέρα, εμφανίστηκε και πέρασε και από τα γραφεία του συλλόγου, ο οποίος εξακολουθεί να ζητάει 7 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Την ίδια ώρα, ο Τύπος της χώρας υποστήριζε ότι η Γκλάντμπαχ καλοβλέπει τον Γκονζάλες, όμως έκλεισε ήδη τον Αράνγκο της Μαγιόρκα. Το 2007 η Μπέτις είχε αποκτήσει τον Χιλιανό έναντι 5 εκατ. ευρώ και τον πουλάει με περισσότερα χρήματα. Από την πλευρά τους, οι νταμπλούχοι Ελλάδας εντείνουν τις προσπάθειές τους για να ρίξουν τις απαιτήσεις των Σεβιγιάνων, προκειμένου να κάνουν τον παίκτη δικό τους.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Κάλστρομ, οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι η Λιόν ζητά αρκετά χρήματα για την παραχώρησή του. Οι «Λιονέ» αξιώνουν περίπου 7 εκατ. ευρώ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν 5 εκατ. ευρώ για τον Σουηδό μέσο. Στον Ολυμπιακό διέψευδαν το σενάριο ανταλλαγής με τον Τοροσίδη, αλλά κρατάνε ανοιχτή τη μεταγραφή του 27χρονου παίκτη. «Φήμες υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ο Κιμ είναι ένας πολυδιάστατος, αποτελεσματικός και χρήσιμος από κάθε άποψη παίκτης για την ομάδα μας. Εκτός κι αν έρθει κάποια πρόταση που δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε, ελπίζω να παραμείνει στη Λιόν», δήλωσε ο προπονητής της γαλλικής ομάδας, Κλοντ Πιέλ.

Χαμός με Όουεν!

Μπαράζ δημοσιευμάτων υπήρξε χθες στην Αγγλία όσον αφορά την υπόθεση του Μάικλ Όουεν για τον Ολυμπιακό. «Τεράστια αμοιβή για Όουεν από Ολυμπιακό», ήταν ο τίτλος της «Daily Μail» και γίνεται αναφορά σε μία «τολμηρή προσπάθεια» από την πλευρά των Ελλήνων. Παράλληλα, σημειώνεται το ενδιαφέρον της Εβερτον και της Χαλ Σίτι και ότι στους Πειραιώτες έχει προταθεί με 4 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η «Sun» ανέφερε «μεγάλη προσφορά από Ολυμπιακό» και παρέθετε πάλι τα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης αλλά και δηλώσεις του προπονητή της Χαλ, που καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να τον αποκτήσει. Οι Άγγλοι είχαν αναφορά στην δυνατότητα των Πειραιωτών να αγωνιστούν στο Champions League, κάτι κάτι που αποτελεί δέλεαρ για τον Όουεν. Τη συγκεκριμένη είδηση αναπαρήγαγαν ιστοσελίδες στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Στον Ολυμπιακό παραδέχονται ότι ο Αγγλος έχει προταθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κίνηση για την απόκτησή του. Εν τω μεταξύ, προέβλεπαν ότι δύσκολα θα συμβεί αυτό, επειδή τα χρήματα που έχει ζητήσει ο παίκτης είναι εκτός προϋπολογισμού των νταμπλούχων Ελλάδας.

Άλτιντορ: «Θέλω να παίξω αλλού»

Το τελευταίο διάστημα ο Άλτιντορ φέρεται να βρίσκεται αρκετά ψηλά στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες μπορούσαν να πάρουν από την προηγούμενη εβδομάδα δανεικό τον Αμερικανό επιθετικό της Βιγιαρεάλ. «Οπως το σκέφτομαι, δεν θέλω πραγματικά να επιστρέψω στη Βιγιαρεάλ. Θέλω να παίξω κάπου αλλού. Θέλω να βρω μία ομάδα στην οποία θα παίζω. Δεν πηγαίνω πίσω ούτε στη Segunda Division. Κοιτάζω απλώς να πάω κάπου που θα παίξω όλη τη χρονιά», δήλωσε χθες ο 20χρονος παίκτης.

Όπως αναφέρει η «SportDay», χθες προτάθηκε στον Ολυμπιακό κι άλλος παίκτης της Λιόν. Ο Αμπντούλ Καντέρ Κεϊτά! Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός της γαλλικής ομάδας, ο οποίος αποκτήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια από τη Λιλ. Η δε πρόταση στους «ερυθρόλευκους» είναι για ένα ποσό στα έξι εκατ. ευρώ. Παράλληλα προτάθηκε για την επίθεση ο Αντρέι Σεφτσένκο, αλλά είναι δύσκολο να προχωρήσει η περίπτωση του επιθετικού που ανήκει στην Τσέλσι.

Έρχεται και μάλλον φεύγει ο Λεντέσμα

Πιθανότατα το Σάββατο θα είναι στην Αθήνα ο Κριστιάν Λεντέσμα για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, αλλά οι πιθανότητες παραμονής του είναι λιγοστές. «Δεν ξέρω τι θα γίνει», δήλωσε ο ίδιος στην Αργεντινή.

Δυναμικό μπάσιμο Μαρινάκη στην ΠΑΕ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Σωκράτη Κόκκαλη για είσοδο στην ΠΑΕ με την αγορά των μετοχών. Ο γνωστός επιχειρηματίας, που έχει ενισχύσει τον Ερασιτέχνη, προτίθεται να αγοράσει μέχρι και το 40% των μετοχών με την προοπτική να αποκτήσει και το πλειοψηφικό πακέτο. Την ίδια ώρα φαίνεται να ατονεί το ενδιαφέρον των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου για αγορά μετοχών.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube