Ευτυχής για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, που θα επισημοποιηθεί την Τετάρτη, δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης το πρωί της Τρίτης, κατά την επίσκεψή του στην ακαδημία «Triple Crown» των Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά.

«Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό, γι’αυτό κι έμεινα με λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητούσα. Δεν με νοιάζουν τόσο τα χρήματα, αλλά η προοπτική σε μία ομάδα και ο Ολυμπιακός μού προσφέρει όλα όσα ήθελα», τόνισε ο Καρδιτσιώτης σέντερ στα περίπου 250 παιδιά που έδωσαν το «παρών» και τον… ανέκριναν. Όσο για το δέλεαρ του ΝΒΑ, είπε: «Το ενδιαφέρον των Σπερς ήταν υπαρκτό. Είναι όνειρό μου να παίξω στο ΝΒΑ και σε δύο χρόνια που τελειώνει το συμβόλαιό μου, ίσως το σκεφτώ να πάω».

Ο διεθνής άσος παραδέχτηκε πως «… η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης φέτος ήταν ο Παναθηναϊκός αφού πήρε τον τίτλο». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη διατήρησης ενός κορμού στον Ολυμπιακό. «Το λάθος που κάνουμε είναι πως είμαστε μία καινούρια ομάδα, κάθε χρόνο κάνουμε πολλές μεταγραφές και δεν μπορούμε να αποκτήσουμε τη χημεία που έχει ο Παναθηναϊκός που είναι ο μεγάλος αντίπαλός μας».

Όσο για την εθνική ομάδα εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, τόνισε: «Η εθνική ομάδα έχει μείνει δύο χρόνια χωρίς μετάλλιο και φέτος πρέπει να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο».

Στην ερώτηση για τους δυσκολότερους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει απάντησε «ο Πέκοβιτς και ο Μπατίστ», ενώ ο παίκτης που θαυμάζει είναι ο Μάικλ Τζόρνταν.

Η παρέλαση αστέρων στην ακαδημία «Triple Crown» συνεχίζεται την Τετάρτη, καθώς εκεί θα βρεθεί ο Βασίλης Σπανούλης.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube