Υποχρέωση του Ολυμπιακού είναι η συμμετοχή στο Champions League , όπως δήλωσε ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ στη «SportDay». «Είναι μια διοργάνωση που παίζουν οι καλύτερες ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι τοπ ομάδα και πρέπει να συμμετέχει πάντα στο Champions League», τόνισε ο Πολωνός αμυντικός. Ο 33χρονος στόπερ αναφέρθηκε στο θέμα του Λέτο, λέγοντας πως «θα μείνει φίλος μου, αλλά στα παιχνίδια θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Ζεβλάκοφ, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη σημερινή (02/07) «SportDay»:

Πέρυσι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ, αλλά δεν πήγε καλά στην Ευρώπη. Φέτος;

«Πάντα οι στόχοι στον Ολυμπιακό είναι οι ίδιοι. Θέλουμε και πάλι το νταμπλ και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε, αλλά το μεγάλο όνομα δεν σου εγγυάται ότι θα κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, έχει κάνει καλές μεταγραφές, αλλά εμείς είμαστε το φαβορί».

Στην Ευρώπη;

«Μετά την περσινή απογοήτευση πρέπει να μπούμε πάση θυσία στους ομίλους. Πρέπει να παίξουμε στο Champions League. Είναι μια διοργάνωση που παίζουν οι καλύτερες ομάδες και οι καλύτεροι παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι τοπ ομάδα και πρέπει να συμμετέχει πάντα στο Champions League».

Πίστευες ποτέ ότι ο Λέτο θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό;

«Τώρα το πιστεύω. Θα είναι στον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Δεν ξέρω πώς είχε η κατάσταση με τον Ολυμπιακό, δεν είναι θέμα μου. Επέλεξε τον Παναθηναϊκό, επειδή γι' αυτόν ήταν η καλύτερη επιλογή. Δεν ξέρω αν ήταν σωστό ή λάθος. Θα σκεφτόμουν πολύ αν δεχόμουν εγώ τέτοια πρόταση».

Θα μπορούσες να πας στον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω. Δεν το νομίζω. Νιώθω "ερυθρόλευκος". Ο Ολυμπιακός έχει χρώματα το κόκκινο και το άσπρο και τα ίδια χρώματα έχει και η πατρίδα μου. Εγώ είμαι πια μεγάλος σε ηλικία και τα βλέπω διαφορετικά τα πράγματα. Ο Λέτο μπορεί να το σκέφτηκε διαφορετικά. Θα μείνει φίλος μου, αλλά στα παιχνίδια θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας».

Με τον Μέλμπεργκ είστε αρκετοί παίκτες σε αυτή τη θέση…

«Είμαστε τέσσερις στόπερ, οπότε ο προπονητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει για αυτή τη θέση. Είναι καλό να έχεις παίκτες με εμπειρία στο κέντρο της άμυνας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube