Νέους κανονισμούς εξέδωσε η ΟΥΕΦΑ για να σταματήσει τις ρατσιστικές συμπεριφορές στα γήπεδα. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ο διαιτητής ενός αγώνα θα έχει δικαίωμα μέχρι και να διακόψει το ματς εάν παρατηρήσει πανό ή συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Μέλος της ΟΥΕΦΑ δήλωσε στο “Reuters” πως «αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο μέτρο που παίρνουμε κατά του ρατσισμού. Οι διαιτητές θα διακόπτουν προσωρινά τα παιχνίδια για να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα και εάν συνεχίζεται η ρατσιστική συμπεριφορά το ματς θα σταματά οριστικά με τις ανάλογες συνέπειες».

Το εκτελεστικό όργανο της διεθνούς ομοσπονδίας θα αποφασίζει τις τιμωρίες σε περίπτωση διακοπής,, ενώ τα πρόστιμα και οι ποινές αναμένονται βαρύτερα σε σχέση με το παρελθόν, σε μια προσπάθεια να εκλείψουν παρόμοια θλιβερά γεγονότα.

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι Σενεγαλέζοι επιδεικνύουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κι ας μην τους αναγνωρίζει η CAF ως θριαμβευτές!

Σαχαμπό για το πρώτο του γκολ με τη Ρουάντα: «Νιώθω ένα μείγμα υπερηφάνειας, τιμής και ευγνωμοσύνης»

Χαμός για μία φανέλα της Αργεντινής από τους παίκτες της Μαυριτανίας, πήρε του Μέσι ο Κοϊτά

FIFA: Στα πρότυπα της ΔΟΕ για τα transgender άτομα στο ποδόσφαιρο γυναικών

Ισόπαλο το φιλικό του Μαρόκου με το Εκουαδόρ - Δεν αγωνίστηκε ο Ελ Κααμπί

Ο Σαχαμπό υπέγραψε τη νίκη της Ρουάντα σκοράροντας το παρθενικό τέρμα του με το εθνόσημο!

Βγήκε νικήτρια από τη ματσάρα με την Ελβετία με φοβερό Βιρτς η Γερμανία - Τούμπαρε τη Νορβηγία η Ολλανδία

Στον πάγκο ο Ελ Κααμπί για το φιλικό του Μαρόκου με το Εκουαδόρ

Στον πάγκο Γιόβιτς και Γκατσίνοβιτς για το φιλικό της Σερβίας με την Ισπανία

Προπονητής Σενεγάλης: «Όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε πρωταθλητές Αφρικής, τα τρόπαια κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο»