Τα πρώτα δείγματα γραφής του ενόψει της νέας σεζόν έδωσε ο Ολυμπιακός που έκανε πρεμιέρα στα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός του 3-0 επί της Σβατς (3ης κατηγορίας) στην ομώνυμη πόλη, πραγματοποίησαν θετική εμφάνιση, ενώ καλύτερος παίκτης ήταν ο Ζαουάντ Ζαϊρί ο οποίος στο ανεπίσημο ντεμπούτο του είχε εκτός των άλλων ένα γκολ (44΄) και μία ασίστ. Τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι Γιάννης Παπαδόπουλος (62΄) και Φερνάντο Μπελούτσι (85΄ πέναλτι).

Δείγμα θετικόν

Παρουσία περίπου 200 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο της πόλης Σβατς ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του. Σαφώς και το 3-0 δεν απασχόλησε κανέναν κόντρα σε μια ομάδα 3ης κατηγορίας. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση απ’ τους παίκτες του, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε χρησιμοποιώντας αρκετούς απ’ αυτούς. Ο Γεωργιανός έπαιξε σε όλη τη διάρκεια μ’ έναν επιθετικό, τον Μήτρογλου, μιας και δεν είχε και άλλον στη διάθεσή του (σ.σ. τραυματίας ο Ντάρμπισαϊρ, ο Ντιόγκο προληπτικά εκτός λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο).

Τα φώτα όπως ήταν λογικό, ελλείψει και του Όλοφ Μέλμπεργκ έπεσαν κυρίως στον νεοαποκτηθέντα Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε βασικός και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος. Μάλιστα το ανεπίσημο ντεμπούτο του συνοδεύτηκε και με ένα ωραίο γκολ που προήλθε από σέντρα του Όσκαρ και με βολέ ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης έκανε το 1-0 στο 44΄.

Στο δεύτερο μέσος ο Τιμούρ Κετσπάγια πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, παίζοντας πάντα μ’ έναν επιθετικό. Οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους κυκλοφορώντας καλύτερα τη μπάλα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Στο 62΄ ο Ζαϊρί σε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά έβγαλε τη μπαλιά στον πολύ καλό Γιάννη Παπαδόπουλο ο οποίος με αριστερό σουτ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Την πρώτη του ανεπίσημη εμφάνισή του με τα «ερυθρόλευκα» έκανε και ο Ούρκο Πάρντο, χωρίς όμως να χρειαστεί κάπου να επέμβει. Στο 85΄ ο Λεονάρντο κέρδισε πέναλτι και ο Φερνάντο Μπελούτσι ευστόχησε απ’ την άσπρη βούλα γράφοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Ντομί, Γκαλίτσιος, Αβ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Ντουντού, Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Όσκαρ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Ζεβλάκοβ, Πάντος, Λεονάρντο, Ραούλ Μπράβο, Κατσικογιάννης, Βασιλόγιαννης, Μπελούτσι και Πάρντο

ΣΒΑΤΣ (Στέφαν Ραπ): Βάισενχοφερ, Σκπολ, Έγκερ Ντάβιντ, Έγκερ Ντάιελ, Ντούιτς, Κοχλ, Χόντερ, Ποχλ, Τακσάκερ, Μπούχερ, Κέλνερ.

Παναγιώτης Τασιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube