«Ανοικτό» παραμένει το θέμα του Αλοΐζι στον Παναθηναϊκό, μετά από δηλώσεις εκπροσώπου των «πρασίνων» στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα' τόνισε χαρακτηριστικά άνθρωπος του «τριφυλλιού». 'Ενα ανήσυχο καλοκαίρι', γράφει ο Αντ. Καρπετόπουλος. Με διακοπή συμβολαίου απειλείται ο Κυργιάκος αν δεν εμφανιστεί στην επίσημη «πρώτη» της Παρασκευής. «Θέλω πίσω τον Sotis», δηλώνει ο ΜακΛις. 50-50 οι πιθανότητες για τον Κονσεϊσάο, όπως δήλωσε στη SportDay ο μάνατζερ του, παζάρια με Μονακό για την απόκτηση του Μπερνάρντι με τη μορφή δανεισμού. 'Χάθηκε' ο Φλο.

«Δεν πέθανε ο Αλοΐζι για τον Παναθηναϊκό»

Με αυτές τις λέξεις τιτλοφορείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, στο οποίο μάλιστα φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου του Παναθηναϊκού. Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Τζον Αλοΐζι δεν τελείωσαν, ενώ επισημαίνει και την πρόταση για συνεργασία για έναν χρόνο που έγινε στον Αυστραλό φορ. «Οι εφημερίδες αναφέρουν αυτά, αλλά τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Θα εκδώσουμε επίσημη ανακοίνωση όταν θα υπάρχει λόγος να το κάνουμε», τόνισε άνθρωπος του «τριφυλλιού».

Όσον αφορά τον ίδιο τον Αλοΐζι, παρά τα όσα γράφτηκαν περί υπογραφής συμβολαίου με ειδική ρήτρα που θα λύνει τη συνεργασία των δύο πλευρών αν τραυματιστεί εκ νέου ο Αυστραλός άσος, ο ίδιος είναι έτοιμος να προσφύγει στην FIFA. Η επισημοποίηση του διαζυγίου αναμένεται να γίνει την Δευτέρα με ανακοίνωση από την ΠΑΕ.

* Οριστικά παρελθόν αποτελεί η περίπτωση του Φλο για τον Παναθηναϊκό, με τον 32χρονο Νορβηγό φορ να συνεχίζει την καριέρα του στην Βαλερένγκα.

Σε διπλό ταμπλό για το αμυντικό χαφ

Μπορεί ο Φλάβιο Κονσεϊσάο να διεμήνυσε στη διοίκηση του Παναθηναϊκού πως κάνει αποδεκτή την πρόταση να μετακομίσει στην Ελλάδα, ωστόσο το γεγονός πως ο Έρικ Γκέρετς επιθυμεί την παραμονή του παίκτη στη Γαλατάσαραϊ, αναγκάζει τους «πρασίνους» να προχωρούν την υπόθεση Λούκας Μπερνάρντι για παν ενδεχόμενο. «Ο παίκτης έχει αποφασίσει να έρθει στον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά, όπως ακούγεται, αλλά ο Γκέρετς που έχει ζητήσει την παραμονή του και έτσι οι πιθανότητες μεταγραφής είναι 50-50», δήλωσε ο μάνατζερ του Κονσεϊσάο, Μουσταφά Τουρκούν, στη Sportday. Τις τελευταίες ώρες οι «πράσινοι» διαπραγματεύονται απευθείας με τη Γαλατά για τον 32χρονο Βραζιλιάνο, ωστόσο ο τουρκικός σύλλογος δέχεται τις πιέσεις του νέου προπονητή της ομάδας για την παραμονή του παίκτη.

Την ίδια ώρα και επειδή «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν πως οι «πράσινοι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Μονακό για την παραχώρηση του Λούκας Μπερνάρντι. Ο 27χρονος Αργεντίνος αρέσει πολύ στον Μαλεζάνι και το «τριφύλλι» θα επιδιώξει την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς του έναντι ενός σεβαστού ποσού το επόμενο καλοκαίρι.

Στα άκρα με Κυργιάκο

Αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στον Σωτήρη Κυργιάκο αν αυτός δεν δώσει σημεία ζωής και δεν εμφανιστεί στην πρώτη προπόνηση ενόψει της νέας περιόδου την προσεχή Παρασκευή είναι η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ωστόσο μετά τη μονομερή ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών ο διεθνής αμυντικός είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει στις υποχρεώσεις της ομάδας. Οι διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ έχουν εξοργιστεί από τη στάση του παίκτη, αφού παραμένει άφαντος και έχει κλείσει όλους τους διαύλους επικοινωνίας με το «τριφύλλι». Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα όσα δημοσιεύονται στον σκοτσέζικο Τύπο και αναφέρουν πως ο Κυργιάκος συνηγορεί στο παιχνίδι των Ρέιντζερς που προσπαθούν να «αρπάξουν» τον παίκτη χωρίς αντίτιμο προσφεύγοντας στη FIFA, έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής στους ιθύνοντες του ΠΑΟ. Έτσι αν δεν εμφανιστεί ο παίκτης στην «πρώτη» της ομάδας, θα κληθεί σε απολογία και δεν αποκλείεται ακόμη και να του επιβληθεί διακοπή συμβολαίου. Όσον αφορά στο θέμα της προσφυγής των Ρέιντζερς στη FIFA, οι «πράσινοι» δεν ανησυχούν και θεωρούν πως από τη στιγμή που πρόκειται για Έλληνα ποδοσφαιριστή, η λύση θα δοθεί από την ΕΠΟ.

Όσον αφορά στην υπόθεση Μπασινά, πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν πως η Μπέρμιγχαμ αναμένεται να επιστρέψει με βελτιωμένη πρόταση για τον παίκτη.

Χάθηκε ο Πελεγκρίνο

Να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για τη θέση του αμυντικού καλείται ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αφού ο φερόμενος ως στόχος του για τη θέση του αμυντικού, Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο δεν είναι πλέον διαθέσιμος. Ο 34χρονος Αργεντίνος αμυντικός αποδέχτηκε την πρόταση της Αλαβές και υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

*Την Παρασκευή θα επιστρέψει στην Αθήνα ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Ο Ιταλός τεχνικός εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ιταλία, όπου ασχολείται με μεταγραφικές υποθέσεις και θέματα προετοιμασίας της ομάδας, ενώ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Αθήνα.

**Στα πάτρια εδάφη και την ομάδα από την οποία τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρενέ Χένρικσεν. Ο Δανός αμυντικός συμφώνησε με την ΑΒ Κοπεγχάγης στην οποία θα αγωνιστεί για έναν ακόμη χρόνο προτού αποσυρθεί για να αναλάβει πόστο στο τεχνικό τιμ της ομάδας. «Θα ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, θεωρώ πως γυρίζω σπίτι μου», δήλωσε ο 36χρονος αμυντικός που προσέφερε πολλά για μια πενταετία στους «πράσινους».

***Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την ανάληψη της διοργάνωσης του 12ου τουρνουά Ανδρών-Γυναικών του παγκοσμίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ, η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, αποκάλυψε ότι την προσεχή Τετάρτη (6/7) θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη στο ΑΠΕ, «όλα βαίνουν καλώς για το συγκεκριμένο θέμα. Εργαζόμαστε συνεχώς, εργαζόμαστε πολύ, αλλά προτιμούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τις τυμπανοκρουσίες».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube