Υπό διαρκή παρακολούθηση θα είναι η ζωή του Λιονέλ Μέσι σε όλες τις εκφάνσεις της. Η προηγούμενη σεζόν ήταν εξαιρετική για τον Αργεντινό άσο και για να διασφαλιστεί ότι θα έχει ακόμη μία, η Μπαρτσελόνα έχει καταστρώσει ένα αυστηρό πλάνο που περιλαμβάνει θέματα προπόνησης, δίαιτας περιόδων ανάπαυσης, ακόμη και παρακολουθήσης, προκειμένου ο Μέσι να διατηρηθεί σε φόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια μιας χρονιάς που αναμένεται να είναι εξαντλητική.

Οι Καταλανοί διεκδικούν έξι τρόπαια μέσα στη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων, για το οποίο θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Άμπου Ντάμπι. Παράλληλα όμως, ο Μέσι έχει και υποχρεώσεις με την εθνική Αργεντινής, γεγονός που σημαίνει 60 περίπου παιχνίδια.

Αυτά τα πράγματα ένας σύλλογος όπως οι «μπλαουγκράνα» δεν είναι δυνατό να τα αφήσει στην τύχη. Έτσι έχει δώσει στον 22χρονο ποδοσφαιριστή ένα πλήρη οδηγό με αυστηρές οδηγίες σχετικά με τις καθημερινές του συνήθειες. Εκτός από τη διατροφή του, ο Μέσι θα έχει προγραμματισμένες ώρες ανάπαυσης, ακόμη και ύπνου, ενώ όπως αναφέρει το «Sport», κατά διαστήματα θα κάνει ξεχωριστές προπονήσεις και εξετάσεις για να διαπιστώνεται η κατάστασή του.

Όλο αυτό το διάστημα, ο Μέσι δεν θα είναι μόνος. Ο προσωπικός του φυσιοθεραπευτής, Χουάνχο Μπράου, θα γίνει σκιά του , καθώς θα τον ακολουθεί κατά πόδας, είτε βρίσκεται στην Ισπανία, είτε στην Αργεντινή με την εθνική ομάδα.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συμφώνησε με Έντερσον η Ατλέτικο Μαδρίτης, μένει τα βρει και με την Αταλάντα

Βαλβέρδε εφ' όλης της ύλης: «Τραυμάτισα τον γιο του Ζιντάν, νόμιζα ότι θα με διώξουν - Υπέφερα, ντρεπόμουν να μιλήσω»

Το εξωτερικό περίβλημα του Μπερναμπέου βελτιώνεται, αλλά όχι στο επίπεδο που είχε υποσχεθεί η Ρεάλ

Η Ίντερ άναψε το πράσινο φως για διαπραγματεύσεις της Μπαρτσελόνα με Μπαστόνι!

Μπαρτσελόνα: Πότε ανοίγουν οι νέες κερκίδες και πότε μπαίνει η στέγη στο Spotify Camp Nou

Επιβράβευση για Χιράλδες: H Θέλτα επέκτεινε το συμβόλαιο του ως το 2028

Γιαμάλ: «Ασεβές και απαράδεκτο το σύνθημα για τους Μουσουλμάνους - Η χρήση της θρησκείας ως χλευασμού σε κάνει ρατσιστή»

Αποδιοπομπαίος τράγος στην Ιταλία ο Μπαστόνι, στη… γωνία η Μπαρτσελόνα

Η νύχτα ντροπής στην Ισπανία που συγκλόνισε τον Γιαμάλ: «Ήταν οργανωμένο από την άκρα δεξιά»!

Ράφα Μιρ: «Δεν βίασα καμία κοπέλα - Γνώρισα δύο σε κλαμπ, έκανα σεξ με κάθε μία ξεχωριστά και ζήλεψαν»