Όλοι οι άνθρωποι κάνουν τις επιλογές τους. Και κρίνονται για αυτές. Άλλες φορές μετανιώνουν και άλλες πάλι είναι περήφανοι για όσα επέλεξαν να κάνουν. Οι αποφάσεις να λαμβάνονται με βάση τόσο τη λογική όσο και το συναίσθημα. Όταν, όμως, η λογική και το συναίσθημα συγκρούονται, τότε τι γίνεται; Ο Γιώργος Πρίντεζης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μάλαγα, μίλησε στο www.sportfm.gr και δήλωσε πως «ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει και αυτό αρκεί».

Συνέντευξη στον Αντώνη Κατσίκη

Απο τότε που θυμάται τον εαυτό του να μπιστάει την πορτοκαλί μπάλα, ήξερε δύο πράγματα και ονειρευόταν αυτά μια μέρα να γίνουν...ένα. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήξερε καλά να βάζει την μπάλα στο καλάθι και προσπαθούσε να μιμηθεί τα είδωλά του. Τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μια μέρα ήθελε λοιπόν να παίξει μπάσκετ στην ομάδα της καρδιάς του και τα κατάφερε. Στα 16 του φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με τον «δαφνοστεφανωμένο» και πίστευε πως δεν θα την ξαναέβγαζε ποτέ. Τελικά, όμως, ήρθε αυτή η στιγμή, κάτι που «δεν περίμενα ποτέ πως θα συμβεί», δήλωσε ο 24χρονος φόργουορντ λίγα λεπτά πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στη Μαδρίτη και από εκεί θα πήγαινε στη Μάλαγα, για να υπογράψει το τριετές συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Ισπανοί. Το www.sportfm.gr βρέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος και συνομίλησε με τον Έλληνα φόργουρντ.

Το διάλειμμα που έκανε, με τον δανεισμό του για ένα χρόνο στην Ολύμπια Λάρισας, θεωρούσε ότι ήταν η τελευταία φορά που θα αποχωριζόταν την ερυθρόλευκη φανέλα. Το φετινό καλοκαίρι, όμως, του επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διαπραγματεύσεις του με τον Ολυμπιακό εξελίχθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και έτσι οι δρόμοι του Γιώργου Πρίντεζη και των Πειραιωτών χώρισαν. Οριστικά; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό που ενδιαφέρει τούτη τη στιγμή τον διεθνή φόργουορντ είναι «να ανταποκριθώ πλήρως στη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται στην καριέρα μου. Στη Μάλαγα μου έδειξαν από την πρώτη κιόλας στιγμή πόσο πολύ με θέλουν και πόσο με εκτιμούν. Η συμπεριφορά τους με κέρδισε απο την πρώτη μας επαφή. Το να σε παίρνει τηλέφωνο ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα, δείχνει κάτι. Με πήρε και ο προπονητής της Μάλαγα, Αίτο Ρενέσες, πολλές φορές και αυτό με έκανε να δω πόσο πολύ με ήθελαν. Μου προσέφεραν τα πάντα από την πρώτη κιόλας στιγμή και έτσι, αφού υπήρχε και τεράστια διαφορά με τον Ολυμπιακό, τους είπα το ''ναι''».

H μοίρα (πιο συγκεκριμένα η κληρωτίδα) τα έφερε έτσι και ο Πρίντεζης θα υποδεχθεί στις 28 Οκτωβρίου, στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, τους φίλους του. Δύο μήνες αργότερα, όμως, θα χρειαστεί να μπει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως αντίπαλος, κάτι που «δεν περίμενα ποτέ πως θα συμβεί». Όσο για το τι υποδοχή περιμένει από τον κόσμο της ομάδας που αγαπάει, ο «Πρι» ήταν ξεκάθαρος και...διπλωματικός. «Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει. Και πιστεύω πως θα αντιδράσει ανάλογα. Αυθόρμητα. Kαι εκείνοι, αν ήταν στη θέση μου, το ίδιο θα έκαναν. Όσο και αν αγαπούσαν τον Ολυμπιακό».

Ο Πρίντεζης βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ισπανία και μπορεί ήδη να έχει βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα. «Πλέον, ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και πηγαίνω στην Ισπανία για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και τυπικά. Περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τι θα βρω εκεί και τι έχουν να μου πουν οι άνθρωποι της ομάδας. Θα υπογράψω το συμβόλαιό μου και το Σάββατο θα επιστρέψω, γιατί την Τρίτη ξεκινάει η προετοιμασία με την Εθνική ομάδα».

Και απο εκεί, αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε, σύμφωνα με τον Έλληνα φόργουορντ, είναι πως «όλα τα παιδιά ξέρουμε πως ίσως έχουμε κάποιες απώλειες, αλλά όσοι πάνε τελικά στην Πολωνία για να αγωνιστούν στο Ευρωμπάσκετ, να είστε σίγουροι πως θα δώσουν το 110% των δυνάμεών τους για να καταφέρουν να φτάσουν στο βάθρο. Η Εθνική ομάδα είναι... καταδικασμένη σε κάθε διοργάνωση να πηγαίνει για το μετάλλιο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στην Πολωνία».

Ο Πρίντεζης διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα δικαιωθεί ή όχι. Όπως και να έχει, ο ίδιος και το περιβάλλον του έκριναν πως πήρε τη σωστή απόφαση και τελικά αυτό είναι που μετράει περισσότερο από όλα. Να νιώθεις πως έχεις κάνει αυτό που λέει η καρδιά σου. Να επιλέγεις να κάνεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένος. Και αυτό έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube