Ανακοινώθηκαν τα γκρουπ με βάση τα οποία θα προκύψουν οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για τον τρίτο προκριμματικό γύρο του UEFA Europa League. Στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ, δυσκολότερο το έργο για τη Λάρισα.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει μία εκ των Τσέρνο Μόρε Βάρνα(Βουλγαρία) ή Ίσκρα Στάλι(Μολδαβία), Βαλερένγκα(Νορβηγία), Γκέτεμποργκ(Σουηδία), Κόζιτσε(Σλοβακία) και Λιουμπλιάνα(Σλοβενία).
Ο ΠΑΟΚ βρσκεται στο δεύτερο γκρουπ των ισχυρών, μαζί με τις Αϊντχόβεν, Άαλμποργκ ή Σλάβια Σεράγεβο, Χαποέλ Τελ Αβίβ και Μέταλουργκ Ντόνετσκ ή Μινσκ, τις οποίες δεν πρόκειται να βρει στο δρόμο του.
Πιο δύσκολη αποστολή θα έχει η Λάρισα, αν καταφέρει να ξεπεράσει την Ρέικιαβικ στον δεύτερο προκριματικό γύρο, καθώς είναι στους αδύνατους και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βασιλεία (Ελβετία) ή Σάντα Κολόμα (Ανδόρα), Τόμπολ Κοστανάι (Καζακστάν) ή Γαλατάσαραϊ, Φούλαμ (Αγγλία), Ρούνταρ (Σλοβενία) ή Ερυθρό Αστέρα (Σερβία) και Μπρέντα (Ολλανδία) ή Κάπαν (Αρμενία).
Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης