Την επιμονή του Παναγιώτη Αγγελόπουλου εκτίμησε ο Τζος Τσίλντρες, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για δεύτερο χρόνο στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Αμερικανός άσος στον "Εναλλακτικό Τύπο" (το φύλλο που εκδίδουν οι εργαζόμενοι του Ελεύθερου Τύπου). «Εκτίμησα ιδιαιτέρως την επιμονή του προέδρου της ομάδας, του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, για να επιστρέψω πίσω και για δεύτερο χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Πώς νιώθεις που θα επιστρέψεις για τουλάχιστον άλλη μία σεζόν στον Ολυμπιακό;

«Η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις για τον Ολυμπιακό. Εκτίμησα ιδιαιτέρως την επιμονή του προέδρου της ομάδας, του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, για να επιστρέψω πίσω και για δεύτερο χρόνο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι και την επόμενη σεζόν μέλος της υπέροχης οικογένειας του Ολυμπιακού».

Πόσο κοντά βρέθηκες στον επαναπατρισμό;

«Πάρα πολύ. Ο ατζέντης μου έφερε αρκετές επιλογές στο ΝΒΑ, όπως εκείνη του Μιλγουόκι. Γενικώς πολλές ομάδες έδειξαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους και αυτό ήταν κολακευτικό για μένα. Το εκτιμώ και σημαίνει ότι το όνομά μου και η φήμη μου σαν παίκτη και χαρακτήρα εξακολουθεί να ενδιαφέρει τις ομάδες στο ΝΒΑ. Εξέτασα πολύ σοβαρά την πρόταση των Μπακς, αλλά στο τέλος αποφάσισα να γυρίσω και για να δείξω την ευγνωμοσύνη στους ιδιοκτήτες, τον Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλου, που κίνησαν γη και ουρανό για να με φέρουν πέρυσι».

Το διάστημα που βρίσκεσαι στην Αμερική σκεφτόσουν τους χαμένους τελικούς με τον Παναθηναϊκό σε Α1, Κύπελλο και Ευρωλίγκα;

«Ναι και νιώθω απογοητευμένος επειδή δεν κερδίσαμε κανέναν τίτλο. Είμαστε σε θέση για να κατακτήσουμε τρεις, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ξέρεις σε τι συμπέρασμα κατέληξα; Ότι το σπουδαιότερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να παίζουμε για να νικάμε. Όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, που είναι ο βασικός μας αντίπαλος στην Ελλάδα. Σίγουρα το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι τακτικής, όμως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το ποιος θέλει τη νίκη περισσότερο. Ποιος έχει την μεγαλύτερη καρδιά. Πέρυσι παρασκεφτόμαστε κάποια πράγματα στο παρκέ, αντί απλά να παίζουμε μπάσκετ. Πρέπει όπου μυριζόμαστε αδυναμία του αντιπάλου να πέφτουμε πάνω. Να παίζουμε μπάσκετ αντί να σκεφτόμαστε. Εγώ πολλές φορές μέσα στο γήπεδο έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται αντί απλά να παίζει».

Οπότε επιστρατεύεις το ένστικτο;

«Ναι. Απλά ένστικτο, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν και στους προπονητές να κοουτσάρουν. Να μην σκεφτόμαστε αντί να πράττουμε. Σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ζωής αν πολυσκέφτεσαι κάτι θα καθυστερήσεις να αποφασίσεις και θα είσαι μοιραία πίσω από εκείνον που αποφάσισε πιο γρήγορα από εσένα. Αυτό ισχύει και στο μπάσκετ. Εμείς σε πολλά απλά αντιδρούσαμε στις επιλογές των αντιπάλων».

Ο στόχος ενόψει της νέας περιόδου;

«Μα φυσικά να κερδίσουμε τίτλους. Προσωπικά να έχω μία καλύτερη χρονιά και να έχω μεγαλύτερη δύναμη στο παρκέ. Να δημιουργώ για μένα αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει με την αύξηση των αρμοδιοτήτων και του ρόλου μου στην επίθεση και στο γήπεδο γενικότερα. Θέλω στη νέα περίοδο να διαθέτω περισσότερες επιλογές στο ρεπερτόριό μου, ανάλογα με την άμυνα που με παίζουν. Επιθυμώ να έχω περισσότερο την μπάλα στα χέρια μου και να νιώθω άνετα με αυτήν. Και ήδη δουλεύω για να είμαι έτοιμος προς αυτήν την κατεύθυνση».

Μετά το περυσινό 0/3 σε τίτλους γιατί να αγοράσει ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού εισιτήριο διαρκείας;

«Επειδή στην τελική θα δει μία ομάδα που θα παίζει σκληρά και ταυτόχρονα θα προσπαθεί να διασκεδάζει. Θα είναι πολύ ευδιάκριτο ότι περνάμε καλά στο γήπεδο παίζοντας μπάσκετ, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Για τον κόσμο».

Πόσο κοντά ή μακριά είστε από έναν τίτλο;

«Πολλά θα κριθούν από το ποιους παίκτες θα υπογράψουμε. Θέλω να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες από την περυσινή ομάδα. Ο Γιώργος (Πρίντεζης) έφυγε, αλλά βάλαμε στο ρόστερ μας άλλον έναν ψηλό, τον Γλυνιαδάκη. Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε ποιους άλλους Αμερικάνους θέλουν να φέρουν. Άκουσα ότι εξετάζουν παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο Νέιτ Ρόμπινσον και ο Μο Σέσιονς. Ανυπομονώ ποιοι άλλοι θα συμπληρώσουν το ρόστερ της ομάδας, για να δούμε πως θα πάμε του χρόνου. Τι στιλ θα παίξουμε. Επίσης έχουμε κάποια θέματα που πρέπει να διευθετήσουμε. Όταν γίνει και αυτό τότε δεν θα είμαστε καθόλου μακριά. Θα είμαστε εκεί».

Τι θέματα εννοείς; Φιλοσοφίας;

«Αυτά είναι για τους προπονητές, δεν θέλω να μπω στα χωράφια τους. Αυτό που εννοώ είναι να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια σημεία στην έννοια της ομάδας, που πρέπει να διευθετήσουμε. Αν δηλαδή αγωνιζόμαστε απέναντι σε μία συγκεκριμένη ομάδα, θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο και το αντίστροφο. Έτσι ώστε η ομάδα να δίνει το 100% των δυνατοτήτων της».

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube