Ακόμα και αν έχει απογοητευτεί, δύο σερί χρονιές, από την απόφαση του προπονητή και της διοίκησης του Παναθηναϊκού, επειδή δεν υπολογίζεται, ο Ελίνι Δημούτσος συνεχίζει να «κυνηγάει» το όνειρό του. Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, στο www.sport-fm.gr, ο 21χρονος επιτελικός μέσος, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Λεβαδειακού, αλλά τόνισε ότι θέλει να πάει στο εξωτερικό, σχολίασε τον Παναθηναϊκό και τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει τα δύο τελευταία χρόνια και… αποθέωσε τον Νίκο Νιόπλια.

Συνέντευξη στον Νίκο Ράλλη

Σκοπός σου είναι να μείνεις στην Ελλάδα, ή να δοκιμάσεις την τύχη σου στο εξωτερικό;

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θέλω πιο πολύ να πάω στο εξωτερικό, παρά να παραμείνω στην Ελλάδα. Εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες του εξωτερικού, αλλά υπάρχει και καθυστέρηση. Η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να περιμένω και πολύ. Πάνω απ’ όλα κοιτάω να βρω μια ομάδα που θα μου δώσει χρόνο συμμετοχής.

Πιστεύεις ότι μπορεί να επιστρέψεις κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό;

Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, είναι δύσκολο. Το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, το πως θα εξελιχθώ εγώ και το πως θα είναι και η ομάδα, αυτό κανείς δε μπορεί να το ξέρει.

Πως ένιωσες όταν σου ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό ότι δεν υπολογίζεσαι, για δεύτερη χρονιά;


Η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη. Δεν το περίμενα. Τη δεύτερη (σ.σ φέτος) το ήξερα πάνω-κάτω. Δεν περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση. Φέτος, έπειτα από μία κακή χρονιά στον ΟΦΗ, ήταν λογικό.

Εσύ πως νιώθεις; Είσαι ευχαριστημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της καριέρας σου;


Σίγουρα, όχι. Περίμενα τα πράγματα να πάνε «προς τα πάνω» και τελικά δεν έγινε έτσι. Είμαι ένα παιδί 20 χρονών και το να παω σε μια ομαδα δανεικός, είναι λογικό.

Το κεφάλαιο Εθνική ομάδα, τι σημαίνει για εσένα;

Κάθε ποδοσφαιριστής έχει ως όνειρό του να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα. Τώρα είμαι μέλος της ελπίδων, αλλά αν βρω ομάδα και έχω χρόνο συμμετοχής, θα ήθελα, φυσικά, να κάνω το μεγάλο βήμα και να αγωνιστώ στην ανδρών.

Ποιος άνθρωπος σε έχει στηρίξει περισσότερο, μέχρι στιγμής, στην καριέρα σου;

Ο Νίκος Νιόπλιας. Χάρη σε αυτόν είμαι εδώ που ειμαι. Τουλάχιστον εδώ που έχω φτάσει μέχρι τώρα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube