Σίγουροι για την ποιότητα της ομάδας και τη δουλειά που γίνεται εμφανίστηκαν οι Τζιμπρίλ Σισέ, Σεντρίκ Καντέ και Ματίας Μπιέρσμιρ, σε συζήτηση που είχαν με φίλους του Παναθηναϊκού. «Γιατί να τους φοβηθούμε;», έλεγαν οι τρεις άσοι για τον Ολυμπιακό. Τη θέση του τραυματία Μπράις Μουν θα πάρει στα δεξιά της άμυνας, πιθανότατα, ο Σουηδός. «Θα έχουμε πρόβλημα» δήλωσε στη «SportDay» ο Καμίλ Βάτσεκ της Σπάρτα Πράγας. Σενάρια για Ροτέν.

Σιγουριά για επιτυχίες

Το ρόστερ του φετινού Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με τη δουλειά που έγινε στην Ελβετία και στην Αυστρία, έχουν κάνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να πιστεύουν πολύ στους εαυτούς τους. Τρία από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα δεν έχουν πρόβλημα να το επισημαίνουν σε κάθε τους ευκαιρία.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ με τον «κολλητό» του Σεντρίκ Καντέ και τον Ματίας Μπιέρσμιρ πήγαν για φαγητό σε γνωστό μαγαζί στο Καβούρι και οι φίλοι των «πρασίνων» δεν έχασαν την ευκαιρία να τους ρωτήσουν για το πρωτάθλημα…«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί να φοβηθούμε τον Ολυμπιακό;», έλεγαν οι τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παρακολούθησαν τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο ημίχρονο με την Γκρόνινγκεν.

Μπιέρσμιρ ο αντι-Μουν!

Τον αντικαταστάτη του Μπράις Μουν, για να καλύψει τη δεξιά πλευρά της άμυνας στον αγώνα της Τρίτης με τη Σπάρτα Πράγας, φαίνεται πως βρήκε ο Χενκ Τεν Κάτε. Στο πρόβλημα που προέκυψε με τον Νοτιοαφρικανό, ο οποίος αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις στην ποδοκνημική -οι εκτιμήσεις λένε πως δεν προλαβαίνει το πρώτο ματς με τους Τσέχους-, η απάντηση είναι ο Ματίας Μπιέρσμιρ. Μάλιστα, ο 23χρονος Σουηδός είχε δοκιμαστεί ως δεξί μπακ από τον Ολλανδό τεχνικό στο διπλό της Τετάρτης, αλλά και για λίγη ώρα στη χθεσινή προπόνηση.

Βάτσεκ: «Μεγάλη προσοχή»

Προσοχή και μεγάλη βελτίωση, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με την Τέπλιτσε (0-0), θα πρέπει να δείξουν οι παίκτες της Σπάρτα Πράγας στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για να πάρουν την πρόκριση, όπως δήλωσε στη «SportDay» ο Καμίλ Βάτσεκ.

• Καμίλ, δεν παίξατε καλά με την Τέπλιτσε. Εσύ πώς είδες την απόδοση της ομάδας σου;

«Όπως είπατε και εσείς, δεν ήμασταν καλοί. Κάναμε πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου και δεν είχαμε συγκέντρωση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο, ειδικά σε παιχνίδια που διεξάγονται νωρίς. Νομίζω ότι είχαμε μέτρια απόδοση και σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε. Πιστεύω πως αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Είναι κάπως νωρίς ακόμα».

• Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

«Το γνωρίζουμε αυτό. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα επιπέδου Τέπλιτσε. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα με όνομα στην Ευρώπη, η οποία θέλει προσοχή για να κάνουμε κάτι καλό. Πάντως, αν παίξουμε όπως με την Τέπλιτσε, τότε δεν θα κάνουμε τίποτα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σας είπα και πριν. Πρέπει να βελτιωθούμε».

• Αν μπορούμε να μιλήσουμε με πιθανότητες για την πρόκριση, σε ποια ομάδα θα έδινες τις περισσότερες;

«Είναι δύσκολο να σας πω. Όλα αυτά είναι σχετικά και μόνο για να τα λέμε. Στο γήπεδο μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Σας είπα, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα. Έχει ποιότητα και εμπειρία στην Ευρώπη. Απ' ότι ξέρω, έχει την παράδοση με το μέρος του όταν παίζει με τσεχικές ομάδες. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς. Μακάρι να τα καταφέρουμε, αλλά χρειάζεται να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς».

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο της «SportDay».

Στο προσκήνιο ο Ροτέν

Ένας απ’ τους παίκτες για τον οποίο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σχημάτισαν θετική άποψη, είναι ο Ζερόμ Ροτέν. Ο 31χρονος αριστερός χαφ επιθυμεί ν’ αποδεσμευτεί απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν και η τιμή του είναι αρκετά προσιτή, αφού έχει πέσει κοντά στο 1.5 εκατ. ευρώ. Βέβαια, ο πρώην άσος της Μονακό μπορεί να παίξει ολόκληρη την αριστερή μεριά και σε περίπτωση που ο Χενκ Τεν Κάτε αποφασίσει πως θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση στη θέση του αριστερού μπακ, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια κίνηση.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube