Την πρόθεσή του να δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι γνωστοποίησε ο τεχνικός της ομάδας Μαρκ Χιουζ, ο οποίος δικαιολόγησε με τον τρόπο αυτό την πώληση του Ελάνο στην Γαλατασαράι.
Ο Χιουζ τόνισε πως ένας από τους λόγους που επέτρεψε την μεταγραφή του Βραζιλιάνου ήταν για να δημιουργήσει χώρο και προοπτικές για τους παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο τεχνικός των «πολιτών» ωστόσο δείχνει να έχει ήδη ξεχωρίσει δύο παίκτες από τις ακαδημίες τους οποίους προορίζει για να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Ο λόγος για τους μέσους Μάικλ Τζόνσον και Βλάντιμιρ Βάις οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής από την πρόσφατη περιοδεία προετοιμασίας της ομάδας στη Νότια Αφρική.
Αυτός δεν ήταν παρόλα αυτά ο μόνος λόγος για τον οποίο ο σύλλογος του Μάντσεστερ δεν διεκδίκησε την παραμονή Ελάνο: «Το θέμα με τον «Ελά» ήταν πως κανείς δεν μπορούσε να του εγγυηθεί πως θα αγωνίζεται κάθε εβδομάδα. Ανήκει ωστόσο στην κατηγορία παικτών που θέλει να παίζει σε κάθε παιχνίδι. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε απογοητεύεται και αυτό τον επηρεάζει και στην απόδοσή του», εξήγησε ο Ουαλός προπονητής στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.
Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς