Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε το 1926 και εδρεύει στη Λευκωσία. Αγωνίζεται στο «ΓΣΠ», χωρητικότητας 22.859 θεατών και πρόεδρος του είναι ο Φοίβος Ερωτοκρίτου. Στη ιστορία του, έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα, 19 Κύπελλα και 10 Σούπερ Καπ. Την περίοδο 1973-74, μάλιστα, αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική του ελληνικού πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας τη 13η θέση. Μετά από αγώνες μπαράζ κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τη Στρέιμουρ από τα Νησιά Φερόε με δύο νίκες (0-2 και 3-0), ενώ στον τρίτο προκριματικό γύρο πέρασε το εμπόδιο της Παρτιζάν νικώντας με 2-0 στη Λευκωσία και χάνοντας με 1-0 στο Βελιγράδι.

Προπονητής είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ στην ομάδα αγωνίζονται και αρκετοί, γνώριμοι στους Έλληνες φιλάθλους, παίκτες, όπως ο Διονύσης Χιώτης, ο Χρήστος Κόντης, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο Αλτίν Χατζί και ο νεοαποκτηθείς, Μάριο Μπρέσκα.

Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε επίσης τους Πάολο Ζόρζε από τη Μπράγκα, Μπόμπαν Γριντσάροβ από τη Γάνδη και τον Αντριάν Σικορά από τη Μούρθια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube