Όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και όχι με αναβολή μίας εβδομάδας θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Αυτό αναμένεται επικυρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τα αρμόδια όργανα. Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σερίφ Τιρασπόλ για τα play-offs του Champions League θα διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου (ημέρα Τρίτη) και ο επαναληπτικός στις 26 του μήνα (ημέρα Τετάρτη), πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει ανάγκη να μετατεθεί η πρεμιέρα από τις 22/23 Αυγούστου κατά μία εβδομάδα (29/30 Αυγούστου).

Αν ο πρώτος αγώνας του Ολυμπιακού ήταν στις 19 (ημέρα Τετάρτη) και ο επαναληπτικός στις 25 Αυγούστου (ημέρα Τρίτη), δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί το ντέρμπι της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ στις 23 του μήνα. Ειδικά από τη στιγμή που και η «Ένωση» έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (20 και 27 Αυγούστου), για το Europa League.

Η απόφαση της ΕΠΟ:

«Η εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος Super League 2009-2010. Η απόφαση που ελήφθη είναι σύμφωνη με τη θέση που είχε διατυπώσει και ανακοινώσει η ΕΠΟ από τις 17/7/2009 και η οποία επαναβεβαιώθηκε στις 4/8/2009, κατόπιν των σχετικών εγγράφων της Super League, δηλαδή να τηρηθεί το αρχικό αγωνιστικό πρόγραμμα, με ημερομηνία έναρξης 22-23 Αυγούστου 2009».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube