Να γκρινιάξω; Να πω ότι ο Ολυμπιακός ήταν χάλια και ότι έτσι δεν πάει πουθενά; Οχι, δεν θα το κάνω. Θα πουν εκεί στον Πειραιά ότι περίμενα στη γωνία για την πρώτη «στραβή» ώστε να κάνω κριτική. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά που είδαμε στο Λονδίνο τα έχουμε πει από την αρχή. Καταντήσαμε γραφικοί, εμπαθείς και μηδενιστές. Οχι, δεν ήρθε η καταστροφή από αυτό το 3-0. Αλλωστε φιλικό ήταν το παιχνίδι.

Δεν χάθηκε ο κόσμος. Απλώς, φάνηκαν κάποια πράγματα τώρα που ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με όλα τα προηγούμενα φιλικά και επίσημα. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε να παίξει άμυνα και τα κατάφερε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Οταν οι Αγγλοι πάτησαν γκάζι, οι «ερυθρόλευκοι» παρακολουθούσαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Το παιχνίδι ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε αυτό το τεστ απέτυχε ο Ολυμπιακός. Είχε προβληματική ανάπτυξη, απουσία σχεδίου μέσα στο ματς και έλλειψη ταχύτητας. Ετσι, κάποια στιγμή θα το φας το γκολ. Αν το φας νωρίς, θα κινδυνεύσεις να αρπάξεις πολλά. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει ο Κετσπάγια. Με ό,τι έχει δουλεύει ο κάθε προπονητής. Αυτός ο Ολυμπιακός, όμως, στην Ευρώπη δεν έχει τύχη.

Στην Ελλάδα, κουτσά στραβά, μπορεί και να τα βγάλει πέρα. Κάποιος αριστερός χαφ θα έρθει και θα σουλουπώσει τα πράγματα. Ομως αυτή η ομάδα γκολ εύκολα δεν θα βάζει. Τα πράγματα φέτος θα είναι πιο δύσκολα από κάθε άλλη φορά. Κάθε πέρυσι και καλύτερα, δηλαδή. Αν χρειάζεται η ομάδα μεταγραφές; Οπως στρώνεις, κοιμάσαι.

ΥΓ. 1: Μια ερώτηση: Τι ακριβώς παίζει ο Ολυμπιακός; Οποιος έχει καταλάβει, κερδίζει χρυσό ωρολόγιο.

ΥΓ. 2: Δηλαδή, όταν γυρίσει ο Νταρμπισάιρ (αυτός έλειπε μαζί με τον «Τόρο») θα λύσει όλα τα προβλήματά του ο Ολυμπιακός;

ΥΓ. 3: Χωρίς Ντουντού θα γελάει το σκυλί...

ΥΓ. 4: Ο Κετσπάγια εξακολουθεί να πιστεύει και να λέει ότι όλα πάνε καλά;

ΥΓ. 5: Και οι τυφλοί είδαν...

ΥΓ. 6: Δεν ξαναγράφω για μεταγραφές. Δεν χρειάζεται μεταγραφές ο Ολυμπιακός. Δεν χρειάζεται. Η ομάδα πόλο είναι πλήρης...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube