Ο επόμενος μεγάλος σταρ του τουρκικού μπάσκετ είναι ο Ενες Καντέρ. Ο 17χρονος σέντερ έχει δείξει πως έχει όλα τα προσόντα να γίνει ακόμη και ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει η Τουρκία μπασκετικά τα τελευταία χρόνια. Να ξεπεράσει σε φήμη, παίκτες όπως ο Τούρκογλου και ο Οκούρ. Μέχρι τότε, όμως, έχει πολύ δρόμο. Επέλεξε να αγωνιστεί σε κολέγιο των Ηνωμένων Πολιτειών αφού πρώτα «απέρριψα πρόταση του Ολυμπιακού» όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Καντέρ σε συνέντευξη του στην τουρκική «Χουριέτ».

Ο 17χρονος σέντερ ύψους 2.08 έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του στα…μικρά διεθνή πρωταθλήματα και όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» δέχθηκε πρόταση δύο εκατομμυρίων δολαρίων από τον Ολυμπιακό. «Ναι, είναι αλήθεια. Είχα πρόταση απ' τον Ολυμπιακό. Μου προσέφεραν 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο και ένα διετές εγγυημένο συμβόλαιο συνεργασίας. Όμως εγώ αποφάσισα να πάω στις Ηνωμένες Πολιτείες και να δω πως είναι εκεί συνθήκες. Είναι πολύ σημαντικό να σου γίνονται τέτοιες προτάσεις, ωστόσο εγώ προτίμησα τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Καντέρ, αποκαλύπτοντας έτσι πως η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη κινήθηκε για την απόκτηση του αλλά δεν κατάφερε να κάνει δικό της ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ αυτή την εποχή.

Ο Καντέρ ήταν MVP στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων έχοντας 18,6 πόντους και 16,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εθνική Γυναικών: Για το 2Χ2 στο Ιβανώφειο κόντρα σε Βόρεια Μακεδονία και Δανία

Ζήτησε αναβολή του ντέρμπι με τον Άρη η ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά τη δολοφονία στην Καλαμαριά

Μουράτος: «Nα αφήσουμε πίσω τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ»

Stoiximan GBL: Οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής-Ποιοι σφυρίζουν ΠΑΟ-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Άρης

Ο Άρης βάζει τέλος στις φήμες: «Ο Σπανούλης δεν θα είναι προπονητής μας στο άμεσο μέλλον»

Ζήσης: «Στόχος του Άρη η Euroleague ή το NBA Europe τα επόμενα χρόνια»

Μαρκόπουλος: «Πολύ καλά δομημένος ο Ολυμπιακός, στην άμυνα χωλαίνει ο Παναθηναϊκός - Αλλάζει επίπεδο η Θεσσαλονίκη»

Φουρνιέ: «Το 2024 πήγα στο βουνό, σκέφτηκα σοβαρά να αποσυρθώ - Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε για μένα»

Επιστροφή του Γιατρά στον Προμηθέα ως τεχνικός διευθυντής - Προπονητής ο Μπατής

Η ανάρτηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την ομάδα βόλεϊ γυναικών: «Συγχαρητήρια για την σπουδαία προσπάθεια, όλοι δίπλα σας»