Ειλικρινής όπως πάντα και με το συναίσθημα να υπερτερεί, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ήταν ξεκάθαρος: «Ως πρώην παίκτης της Ατλέτικο θα ήθελα να προκριθεί εκείνη αντί του Παναθηναϊκού και να τη βρω στους ομίλους»! Με δηλώσεις του στην «elmundodeportivo», ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού «σκιαγράφησε» τους δύο αντιπάλους για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας το πλεονέκτημα για πρόκριση στους «ροχιμπλάνκος»!

«Η Ατλέτικο δεν θα έχει εύκολο έργο. Ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολος αντίπαλος. Στο γήπεδο του είναι δύσκολο να τον νικήσεις, οι οπαδοί του προσδίδουν τέτοια πίεση στον αντίπαλο που είναι η μια από τις πιο δύσκολες που έχω συναντήσει. Η Ατλέτικο διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει επιπλέον κίνητρο και θεωρεί ζωτικής σημασίας τη είσοδο στους ομίλους, λόγω πρεστίζ», τόνισε αρχικά ο πρώην άσος των «ροχιμπλάνκος» και συνέχισε:

«Μην ξεχνάτε ότι επανήλθε και νίκησε με 3-0 την Σπάρτα Πράγας μετά το πρώτο παιχνίδι. Ήταν παράξενη η αντίδρασή τους, γιατί είχαν χάσει στη Τσεχία (3-1). Αυτό τους ανέβασε το ηθικό. Ως πρώην παίκτης της Ατλέτικο θα ήθελα να προκριθεί. Ελπίζω να την βρούμε στους ομίλους, γιατί αυτό θα σημαίνει επίσης ότι και εμείς θα έχουμε περάσει (σ.σ. αντί της Σερίφ). Πριν από δύο χρόνια είχαμε παίξει με τη Λάτσιο και τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ίδιο όμιλο και είχα αναμετρηθεί με εκείνους. Τότε είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στη Μαδρίτη, αλλά τώρα θα το ήθελα για το «Βιθέντε Καλντερόν».

Όσον αφορά τους παίκτες «κλειδιά» των «ροχιμπλάνκος», είπε: «Διαθέτει έμπειρους παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά στον Παναθηναϊκό. Τους Σιμάο, Φορλάν, Μάξι Ροντρίγκες… Παίκτες πολύ γρήγορους και επικίνδυνους. Ο Παναθηναϊκός θα αμυνθεί πολύ, αλλά και πάλι η Ατλέτικο είναι καλύτερη. Ο Αμπέλ (σ.σ. Ρεσίνο, ο προπονητής της Ατλέτικο) έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή».

Στην ίδια ερώτηση για τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Η Ατλέτικο πρέπει να προσέξει πολύ την τακτική του αντιπάλου και να τη… σταματήσει. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολλούς παίκτες που προωθούνται, όπως ο Σπυρόπουλος, ο Ζιλμπέρτο ο Βύντρα… Ειδικά ο Καραγκούνης είναι σπεσιαλίστας στα στημένα και τα εκτελεί επικίνδυνα. Παράλληλα, έχουν πολύ ποιότητα ως ομάδα και ταχύτητα. Όλοι ξέρουμε τον Σισέ ή τον Σαλπιγγίδη. Εάν τους αφήσεις μπορεί να σου δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Η πρόκριση θα ξεκαθαρίσει στη Μαδρίτη. Είναι δύσκολο, για ομάδες τέτοιου επιπέδου, να κριθεί από το πρώτο παιχνίδι».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΠΑΟΚ: Άλλαξε το πλάνο στη διακοπή – Χωρίς φιλικό και με το βλέμμα στον Μπάνζα

Ολυμπιακός: Τριήμερο ρεπό και αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Γκουστάβο Σα

ΑΕΚ: Επιστροφή στα Σπάτα με πολλές απουσίες – Τα δύο φιλικά και οι παίκτες που ανεβάζουν ρυθμούς

Τσακίρης: «Είδαμε και στο Σερβία-Ελλάδα γιατί είναι καλύτερος με τον Βάργκα ο Γιόβιτς»

Δεσύλλας: «Ο καθοδηγητής Ντε Φράι και η εμφάνιση του Τετέι κόντρα στη Σερβία»

Τσανάκας: «Ο Ιμανόλ έχει συνηθίσει να δουλεύει και με νεαρούς παίκτες»

Τσορμπατζόγλου: «Χρειάζεται ρυθμό ο Μπάνζα - Μεγάλη ζημιά για τον ΠΑΟΚ τυχόν καθυστέρηση στο Καυτανζόγλειο»

Ο Ολυμπιακός γνωστοποίησε πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

«Είναι ήδη ο ηγέτης του Παναθηναϊκού»: Αποθεώνουν τον Ντε Φράι στην Ιταλία

Τσακίρης: «Διαφήμιση για την ΑΕΚ οι δηλώσεις του Μάγερ - Πιθανότερη η ενεργοποίηση Αργυρίου παρά Πιερό»