Αισιόδοξος για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League δήλωσε εν όψει των αναμετρήσεων με τη Χέρενφεϊν ο Βίκτορ Βιτόλο μιλώντας σε εφημερίδα της γενέτειράς του, Τενερίφης.

«Το ματς θα είναι δύσκολο. Η Χέρενφεϊν είναι μία καλή ομάδα, που έχει αγωνιστεί και στο Champions League, αλλά πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κλειδί θεωρώ πως θα είναι το πρώτο παιχνίδι. Η έδρα μας είναι πολύ δύσκολη για κάθε αντίπαλο και ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που αμύνεται καλά, είναι γρήγορη και μπορεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Ο κόσμος ανυπομονεί για τον αγώνα στην πόλη και υπάρχει πίστη πως η ομάδα μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην Ολλανδία», τόνισε ο Ισπανός μέσος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά και στις δυσκολίες της μετακίνησης από τον Άρη στο Δικέφαλο του Βορρά. «Είχα μία καλή σεζόν στον Άρη. Ο ΠΑΟΚ μού έκανε μία καλή πρόταση, είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και από τη στιγμή που θέλω να εξελίσσομαι ήρθα εδώ. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ήταν καθοριστικός παράγοντας, ενώ η συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν όνειρο για μένα. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια και δεν θα με πειράξει να μείνω αν τα πράγματα συνεχίσουν να είναι τόσο καλά», δήλωσε και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια πως στις τάξεις του Άρη δεν υποδέχτηκαν καλά την είδηση αυτή, αλλά δεν έχασαν το σεβασμό προς εμένα ως άνθρωπο και ποδοσφαιριστή, γιατί υπερασπίστηκα καλά τα χρώματα του Άρη και έδωσα τα πάντα για την ομάδα. Πιστεύω πως πρέπει να σεβαστούν την απόφασή μου».

Παράλληλα παρουσιάστηκε εντυπωσιασμένος από το κλίμα στα ελληνικά γήπεδα. «Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι θρησκεία. Υπάρχει πολύς φανατισμός και δεν πιστεύω πως υπάρχει άλλο μέρος που να αισθάνεται έτσι ένας ποδοσφαιριστής. Στα μεγάλα παιχνίδια μιλάμε για πραγματική κόλαση, ο κόσμος τα ζει πολύ έντονα. Οι φίλαθλοι δεν σταματούν στιγμή να τραγουδούν. Κάθε Κυριακή είναι μία γιορτή».

Τέλος ο 26χρονος αμυντικός χαφ δήλωσε ευτυχής στην Ελλάδα. «Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Αν δεν συνέβαινε αυτό, δεν θα έμενα. Η ομάδα μού έχει διαθέσει μεταφραστή και όλα είναι πιο εύκολα για μένα. Η ποιότητα ζωής ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ καλή. Το μόνο πρόβλημα είναι λόγω των σχέσεων της παλιάς με τη νέα ομάδα μου. Πλέον δεν με αντιμετωπίζουν στα ίδια μέρη με τον ίδιο τρόπο. Πάντως το 80% είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ και το 20% του Άρη».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.