Πεπεισμένος, ότι η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα και να γίνει η νέα ποδοσφαιρική δύναμη σε Αγγλία και Ευρώπη, εμφανίστηκε ο Ρομπίνιο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των «πολιτών», με δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα «Τhe Mirror», μίλησε για τα κίνητρα της μετακίνησης του στην Αγγλία και στη Σίτι και για τη δικαίωση της επιλογής του που… πλησιάζει.

«Κανένας δεν ενδιαφέρονταν να ακούσει αυτά που έλεγα πριν ένα χρόνο, αλλά τώρα θα αναγκαστούν να με πιστέψουν όταν δουν αυτά που γίνονται στη Σίτι. Νομίζω ότι θα κάνουμε κάτι εξαιρετικό φέτος. Θέλω να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Ρομπίνιο αποκτήθηκε πέρυσι από τη Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι 42,5 εκατ. ευρώ, την τελευταία μέρα των μεταγραφών, αλλά πολλοί αμφισβήτησαν τα κίνητρα της επιλογής του. «Καταλαβαίνω γιατί πολλοί αναρωτήθηκαν τους λόγους που πήρα αυτή την απόφαση πέρυσι. Η Σίτι ήταν μια ομάδα που είχε καιρό να γιορτάσει κάποια επιτυχία. Είχαν πει ότι κίνητρό μου ήταν τα λεφτά, αλλά εγώ υπέγραψα γιατί η διοίκηση μου είχε πει για το όραμά της να κάνει τη Σίτι ένα πανίσχυρο κλαμπ , όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με τις φετινές μεταγραφές των Τέβεζ, Αντεμπαγιόρ και Σάντα Κρούζ, έχουμε την καλύτερη επίθεση από κάθε άλλη ομάδα. Έτσι θα έχω περισσότερες ευκαιρίες να εκφραστώ, γιατί οι αντίπαλοι θα έχουν πολλούς κινδύνους να αντιμετωπίσουν».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αρτέτα για νέο συμβόλαιο: «Ο κάθε προπονητής πρέπει να κερδίζει το δικαίωμα να είναι στον πάγκο… αύριο»

Premier League - 17η αγωνιστική: Δοκιμάζεται στο Χιλ Ντίκινσον η πρωτοπόρος Άρσεναλ

Ο Σερ Άλεξ δεν περιμένει σύντομα πρωτάθλημα από τη Γιουνάιτεντ: «Μπορεί σε 10 χρόνια…»

Έπαιξε σε 17 ομάδες σε 16 χρόνια: Αποσύρθηκε στα 33 του ο Κόκερ

Τζόουνς για Σαλάχ: «Μας ζήτησε συγνώμη για τις δηλώσεις του - Είναι ένας νικητής και τον δικαιολογώ»

Ίσακ: «Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που βρίσκομαι σε κακή κατάσταση»

«Έπαιξαν» μπουνιές οπαδοί της Λούτον τη στιγμή που ξεσπούσαν στους ποδοσφαιριστές!

Ο ΜακΤόμινεϊ βάζει τα πράγματα στη θέση τους: «Εύκολη δικαιολογία, δεν φταίει η Γιουνάιτεντ...»!

Γκουαρδιόλα για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Σίτι: «Αργά ή γρήγορα, στα 75 ή 76 μου, θα φύγω»

Ο Μαρέσκα διαψεύδει τα περί αντικατάστασης Γκουαρδιόλα στη Σίτι: «Θα είμαι στην Τσέλσι και του χρόνου»