Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις εγχώριες υποχρεώσεις του με τον Παναθηναϊκό ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού… χόρεψε σε ρυθμούς τανγκό τον Εργοτέλη, σημειώνοντας τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του στο εμφατικό 3-0 μέσα στο Παγκρήτιο. «Ξεμπούκωσε» και ο Σισέ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα, ανοίγοντας το σκορ στο 9’. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Κρητικών καταγράφηκε στο 38’, όταν η κεφαλιά του Μπέτο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Καραγκούνης.

Το ματς:

Το ζητούσε, «τρελαινόταν» όταν δεν τα κατάφερνε, αλλά δεν έχανε την αυτοπεποίθησή του. Ο Τζιμπρίλ Σισέ βρέθηκε φάτσα με το γκολ στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως η κατάληξη ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που περίμενε. Παρόλα αυτά δεν απογοητεύτηκε και αντιθέτως συνέχιζε να δηλώνει ότι η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό θα συνοδευόταν με πολλά γκολ. Ο Γάλλος επιθετικός έδειξε με το καλημέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, αποφασισμένος να τηρήσει το λόγο του. Πέτυχε ένα όμορφο τέρμα κόντρα στον Εργοτέλη και έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του (9’).

Η αναμέτρηση με τους Κρητικούς στο «Παγκρήτιο» δεν προϊδέαζε για κάτι διαφορετικό, πέραν του ότι οι «πράσινοι» θα νικούσαν σχετικά εύκολα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Τεν Κάτε είχαν τον έλεγχο του κέντρου και σε γενικές γραμμές τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. Χωρίς να αποδώσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, το «τριφύλλι» ήταν πέρα για πέρα αποτελεσματικό. Η μόνη στιγμή που φάνηκε τυχερό ήταν στη φάση του 38’, όταν η κεφαλιά του Μπέτο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Ακόμη και αυτή τη φάση, όμως, οι φιλοξενούμενοι έσπευσαν να τη… διαγράψουν, αφού δύο λεπτά αργότερα ο επίσης νεοαποκτηθείς άσος της ομάδας, Σεμπάστιαν Λέτο απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σημειώνοντας με διαγώνιο σουτ το δεύτερο γκολ.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» φάνηκαν καθησυχασμένοι με το υπέρ τους 2-0 και έριξαν στροφές. Οι Κρητικοί το εκμεταλλεύτηκαν και μέχρι το 65’ έβγαιναν στην επίθεση αρχικά για το γρήγορο γκολ. Ο Μπούντιμιρ έχασε στα πρώτα λεπτά δύο καλές ευκαιρίες και ο Τεν Κάτε έσπευσε να δυναμώσει το κέντρο του. Ο Σιμάο πέρασε στην αναμέτρηση αντί του Χριστοδουλόπουλου, κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν διαφοροποίησε πολύ την εικόνα.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου συνέχισαν να απειλούν με βαθιές μπαλιές από τα άκρα και σουτ από τον άξονα. Καμία προσπάθειά τους, όμως, δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Eκεί που όλα έδειχαν ότι το παιχνίδι θα έμενε μέχρι τέλους 2-0, ήρθε ο Λέτο στις καθυστερήσεις να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την εκπληκτική του εμφάνιση. «Μελανό» σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Γιώργου Καραγκούνη στο 80’, ο οποίος τον ανάγκασε να ζητήσει αμέσως αλλαγή.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Γιαλούσης (70' Ρουμπάκης), Ρομάνο, Μπέτο, Ζούνιορ, Τσεσνάουσκις, Ορφανός (54' Βερπακόφσκις), Μπούντιμιρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Δάρλας, Σαριέγκι, Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Σαλπιγγίδης (72' Γκάμπριελ), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80' Νίνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (59' Σιμάο), Σισέ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αλμέιδα: «Δέχθηκα σπρωξίματα - Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου»

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο, ο τελικός θα είναι διαφορετικός»

Tζούριτσιτς: «Συγγνώμη από τον κόσμο - Σήμερα ήθελα να κλάψω αλλά δεν το έκανα για να μην με δουν τα παιδιά μου»

Νικολογιάννης: «Πάτησε το κουμπί του πανικού χωρίς λόγο ο Τερίμ»

Λουτσέσκου: «Το 2017 δεν στείλατε εδώ το BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ» - Τι είπε ο Κυριάκος για ένταση

Λουτσέσκου: «Συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης, επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε»

«Βράζουν» με Αγκάγιεφ στον Άρη: «Tι άλλο περιμένετε να δείτε για να ορίσετε Έλληνες; Έλεος»

Μπάμπα: «Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ - MVP ο Κωνσταντέλιας»

Τα highlights από τη δραματική ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Τσέριν: «Ντροπή αυτό που έγινε σήμερα - Να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο για να σώσουμε τη χρονιά»