Στις φλόγες βρίσκεται παραδομένη η βορειοανατολική Αττική και κυρίως οι περιοχές του Γραμματικού, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου. Η χαμηλότερη ένταση των ανέμων τις τελευταίες ώρες έχει μειώσει το μέγεθος της φωτιάς στα μέτωπα. Ελέγχεται η περιοχή στην κατοικημένη περιοχή του Διονύσου. Το μέτωπο έχει μεταφερθεί στο Διονυσοβούνι. αταστροφική είναι εξ αιτίας των πυρκαγιών η εικόνα και σε Ζάκυνθο, Κάρυστο, Ναύπλιο, Καλέντζι Κορινθίας και Σκύρο.
«Γίνεται μεγάλη και πολύ δύσκολη μάχη από την πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα, τη τοπική αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που ενημερώθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων του Χαλανδρίου. «Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών», πρόσθεσε. Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στο μεταξύ, ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υποβάλλοντας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MIC) αίτημα συνδρομής με Ευρωπαϊκές Μονάδες εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης.