Η πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ δεν έγινε αυτό το Σαββάτο, αφού οι καταστροφικές πυρκαγιές δεν επέτρεψαν να γίνει ματς στην Αττική. Οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΟΚ, φρόντισαν όμως να κλείσουν εισιτήρια με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 15:30 και έτσι «γλίτωσαν» από μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Από τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Σουπερ Λίγκας φαίνεται ότι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα Πανιώνιου – ΠΑΟΚ είναι η 23η Σεπτεμβρίου. Αφού εκείνη την εβδομάδα δεν υπάρχουν αγώνες για τους ομίλους του Europa League. Έτσι, ο εναρκτήριος αγώνας για τον «δικέφαλο» του βορρά, θα γίνει πλέον εντός έδρας στον κυριακάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα.
Τώρα Χέρενφεν, στο «βάθος» μεταγραφή!
Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο ματς της Πέμπτης με την Χέρενφεν στη ρεβάνς του 1-1 της Τούμπας. Αν τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάρει την πρόκριση, κερδίζει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και κατά πάσα πιθανότητα, η πρόκριση θα φέρει και μεταγραφή!
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, παραδέχθηκε ότι το ρόστερ δεν έχει κλείσει και θύμισε αυτό που έλεγε ο Βρύζας: «Αν 27 Αυγούστου μπούμε στους ομίλους του Europa League, μπορεί να κάνουμε άλλη μια κίνηση». Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ασχολούμαστε με ένα-δύο παίκτες και αν το επιτρέψει η οικονομική μας δυνατότητα μπορεί να κάνουμε και άλλη μεταγραφική κίνηση μέχρι το τέλος της περιόδου».
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Κοντρέρας, Σνάουτσερ και Αραμπατζής είναι σίγουρα νοκ αούτ για τη ρεβάνς στην Ολλανδία, ενώ αμφίβολη κρίνεται και η συμμετοχή του Ολιβιέ Σορλέν. Το κρίσιμο τεστ για τον Γάλλο μέσο θα είναι η προσπάθειά του να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης σήμερα. Αν τα καταφέρει θα έχει θέση στην αποστολή του δικεφάλου του βορρά, σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται δύσκολο. Αντίθετα ο Φώτακης αυξάνει τις πιθανότητες για μια θέση στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ.
Ήττα και γιούχα για τη Χέρενφεν
Η Χέρενφεν ηττήθηκε εύκολα από την Άλκμααρ με 2-0 και έπεσε…γιούχα από τους περίπου 26.000 οπαδούς της ολλανδικής ομάδας, αφού σε κάθε περίπτωση βλέπουν, ότι η ομάδα τους δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρό αξιώσεων. Εκτός αυτού, έσπασε και το αήττητο στην έδρα της μετά από 15 αγώνες! Η Χέρενφεν είχε να χάσει από τις 28 Οκτωβρίου 2008.
Επιμέλεια: Φίλιππος Παναγιώτου