Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της μεταγραφικής περιόδου και ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει καταλήξει στον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει τη θέση του αριστερού χαφ, καλύπτοντας το κενό που προέκυψε με την αποχώρηση των Τζόρτζεβιτς και Λέτο. Το ζήτημα θα κλείσει εντός της εβδομάδας γιατί… δεν γίνεται διαφορετικά. Ο μεγάλος στόχος παραμένει ο Αμαντίνο Μανσίνι, αλλά η απροθυμία του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα αποτελεί για την ώρα απροσπέλαστο εμπόδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη, έχοντας ήδη συμφωνήσει με την Ίντερ να καλύψουν το μισό ετήσιο κασέ του ποδοσφαιριστή (περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Εφόσον τελικώς ο Μανσίνι παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός, ο Ολυμπιακός θα στραφεί σε άλλες λύσεις, ελπίζοντας πως πλησιάζοντας στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου οι τιμές θα… πέσουν και θα προκύψουν καλές ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής. Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος θεωρείται ως μία καλή λύση και η Τότεναμ συναινεί στο δανεισμό του, ωστόσο είναι αμφίβολο αν ο Μεξικανός άσος θα πει το «ναι». Η περίπτωση του Γιόνας Γκουτιέρες παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, κυρίως λόγω κόστους, χωρίς πάντως να έχει εγκαταλειφθεί, ενώ ακόμη πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Μπλάκμπερν ή να φύγει ως ελεύθερος του χρόνου.

Δύο ακόμη λύσεις από την Premiership ως δανεικοί είναι αυτές του 30χρονου Βούλγαρου Μάρτιν Πετρόφ της Μάντσεστερ Σίτι (9 συμμετοχές πέρυσι) και του 22χρονου Σέρβου Ζόραν Τόσιτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17 συμμετοχές και 6 γκολ με Παρτιζάν, 2 εμφανίσεις με Γιουνάιτεντ). Ακόμη μία περίπτωση που εξετάζεται είναι αυτή του 28χρονου Ισπανού Όσκαρ Σεράνο της Σανταντέρ (35 συμμετοχές και 5 γκολ πέρυσι).

Τέλος, σενάρια κάνουν λόγο για ενδιαφέρον και για τον Μαριάνο Γκονζάλες. Ο 28χρονος Αργεντινός χαφ είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, ενώ πέρυσι είχε 24 συμμετοχές και 4 γκολ.

Με σοβαρότητα

Να ολοκληρώσει την… περιπέτειά του στα προκριματικά του Champions League με μία ακόμη νίκη, την τέταρτη σε ισάριθμους αγώνες, θέλει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Τετάρτη στο «Καραϊσκάκη» τη Σέριφ Τίρασπολ. Το 2-0 στη Μολδαβία είναι μία καλή «προίκα» για την πρόκριση στους ομίλους, αλλά ο Τιμούρ Κετσπάγια ζητεί από τους παίκτες του σοβαρότητα και στον επαναληπτικό. «Χρειάζεται προσοχή κι ας έχουμε πάρει ένα πολύ καλό σκορ στον πρώτο αγώνα. Μένει άλλο ένα βήμα για να μπούμε στους ομίλους, που είναι ο πρώτος στόχος της σεζόν. Να παίξουμε καλά, να το ευχαριστηθούμε», κάλεσε τους παίκτες του ο Γεωργιανός τεχνικός.

Στο διπλό της Δευτέρας ο Τιμούρ Κετσπάγια χρησιμοποίησε τους Νικοπολίδη, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλο, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Ντουντού, Γκαλέτι, Ζαϊρί και Μήτρογλου. Στην 20μελη αποστολή περιλαμβάνονται 20 παίκτες, οι Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντιόγο, Ντομί, Ντουντού, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Μήτρογλου, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μπράβο, Σοϊλέδης, Ζαϊρί και Ζεβλάκοφ. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με προπόνηση το απόγευμα.

Πλησιάζει η γενική συνέλευση

Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σύντομα λοιπόν θα φανεί αν θα υπάρξει είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη ή θα επιβεβαιωθούν οι φήμες που αναφέρουν πως θα υπάρχει αρνητική κατάληξη στην υπόθεση μετά την επιθυμία του εφοπλιστή να μπουν κάποιοι δικοί του άνθρωποι σε νευραλγικά πόστα στην ΠΑΕ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέο… τιμολόγιο της Ντόρτμουντ στην Γκλάντμπαχ

Αποχαιρέτησε τον Καμπελά ο Ροντινέι: «Μέγιστος σεβασμός για σένα, είσαι κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού»

Τσακίρης: «Ατελείωτο πάρτι μετά την πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια - Απόλυτα επιτυχημένος ο Νίκολιτς»

Τσορμπατζόγλου: «Κίνηση για το μέλλον του ΠΑΟΚ ο Σαρρής - Στόχος ένας παίκτης για τις θέσεις της επίθεσης»

Δεσύλλας: «Ελπίδες για Πάντοβιτς ενόψει Τούμπας - Η άμυνα και το ερωτηματικό για τα 6άρια»

Η έκρηξη στο 3-2, το φιλί Ηλιόπουλου σε Πινέδα και ο χαμός στ’ αποδυτήρια: Η παρακάμερα του ΑΕΚ-Κραϊόβα

Τσανάκας: «Με αυτή την ενδεκάδα για να κλείσει καλά το 2025 ο Ολυμπιακός»

Χιμένεθ: «Πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά»

Επιστροφή Χάμουλιτς και Κάργα στην αποστολή του Βόλου ενόψει Παναιτωλικού

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Ζίβκοβιτς