Θετικός ήταν για τον Γιόνας Καζλάουσκας ο μέχρι στιγμής απολογισμός στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, ο οποίος πάντως τόνισε πως υπάρχει ακόμη πρόβλημα χημείας και λειτουργίας στην επίθεση, ενώ τόνισε πως ελλείψει Παπαλουκά και Διαμαντίδη αναζητείται ο παίκτης που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς και οι αντίπαλοι έπαιξαν πολύ καλά. Νομίζω πως η Λιθουανία έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στο τουρνουά. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα. Η Λιθουανία είναι αθλητική ομάδα, που παίζει καλά το τρανζίσιον και οι ψηλοί της σούταραν καλά. Στόχος μας ήταν να πιέσουμε τα γκαρντ της Λιθουανίας και το επιχειρήσαμε. Κάποιες φορές με επιτυχία και άλλες όχι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκαμε πέντε παίκτες που ήταν μαχητικοί και καταφέραμε να νικήσουμε», δήλωσε για το τελευταίο φιλικό.

Ερωτηθείς για τον τραυματισμό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη (γύρισε το πόδι του στην τρίτη περίοδο) απάντησε: «Έχει πρηστεί το πόδι του από ένα διάστρεμμα. Θα βγάλει μαγνητική τομογραφία την Πέμπτη και θα δούμε».

Παράλληλα φάνηκε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του Κώστα Καϊμακόγλου. «Ο Καϊμακόγλου έκανε αυτά που του ζητήσαμε στα δύο ματς που αγωνίστηκε. Ήταν πολύ καλός στην άμυνα και αποτελεσματικός στην επίθεση. Έδειξε πως μπορεί να καλύψει τη θέση ‘3’».

Τέλος, κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό ανέφερε: «Τα ματς απέναντι στη Ρουμανία δεν αποτελούν κριτήριο, γιατί ο αντίπαλος ήταν πολύ αδύναμος. Δεν έχουμε παίκτες μόνο από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και παίκτες από άλλες ομάδες ή τις ΗΠΑ, καθώς και νεαρούς. Έτσι συχνά δεν υπάρχει καλή συνεννόηση. Προσπαθούμε πολύ, αλλά είναι δύσκολο να το καταφέρουμε τόσο σύντομα. Είμαι ικανοποιημένος πάντως από την προσήλωση που υπάρχει στην άμυνα. Η Εθνική έχασε δύο παίκτες-ηγέτες μέσα και έξω από το γήπεδο, όπως τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη. Για να είσαι ηγέτης δεν αρκεί να είσαι καλός παίκτης, αλλά και να είσαι μεγάλη προσωπικότητα και να έχεις το σεβασμό όλων. Είμαστε ακόμη στην αναζήτηση για το ποιος θα είναι αυτός ο παίκτης. Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε στην άμυνα, αλλά αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα στην επίθεση. Απέναντι σε ομάδες επιπέδου ίσως είναι και θέμα συγκέντρωσης. Είναι από μία άποψη όμως λογικό να υπάρχει νευρικότητα. Ίσως κάποιοι παίκτες που διεκδικούν θέση για τη δωδεκάδα να είναι νευρικοί. Πάντως υπάρχει ακόμη χρόνος ως το τουρνουά και δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε για να ανακοινώσουμε τους 12 παίκτες».

O προπονητής της Λιθουανίας, Ραμούνας Μπουτάουτας, είπε: «Γενικά είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Με την Ελλάδα και τη Ρωσία δεν παίξαμε άσχημα, με τη Σερβία ήμασταν τραγικοί. Σήμερα δεν ήμασταν έξυπνοι στο τέλος, την τελευταία επίθεση δεν την κάναμε ποτέ. Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα διότι είναι μία εκπληκτική ομάδα με έναν εκπληκτικό προπονητή. Είναι το φαβορί για την Πολωνία, θα παλέψει για τον τίτλο. Εμείς πρέπει να διορθώσουμε πολλά σε άμυνα και επίθεση. Για το Ευρωμπάσκετ μπορώ να πάρω 12 παίκτες, όχι 13, γι αυτό έκοψα τον Γιανκούνας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιάνει στην κορυφή των συμμετοχών τον Ιωαννίδη ο Μπαρτζώκας

Μόντε Μόρις: «Μου ταιριάζει ο Ολυμπιακός, θα δώσω ό,τι έχω-Μίλησα με Ναν και Χουάντσο»

Έφτασε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Μόντε Μόρις

Stoiximan GBL: Έξοδος στο Περιστέρι για τον Ολυμπιακό και Μαρούσι-ΠΑΟΚ στο πρόγραμμα

Αταμάν: «Καλή αντίδραση από τους παίκτες - Αν παίζουμε σωστά, έχουμε μεγάλες δυνατότητες» - Τι είπε για Όσμαν και Χολμς

Τολιόπουλος: «Περιμένω τις ευκαιρίες μου, όταν με χρειάζεται η ομάδα θα είμαι έτοιμος»

Σάκοτα: «Ξυπνάω και δεν ξέρω ποια ομάδα θα παίξει, δεν έχουμε παίκτες - Δεν θέλω να τους… σκοτώσω με τις κριτικές»

Τα highlights από το σόου του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ

Αταμάν: «Να μείνουμε σταθεροί και δυνατοί πνευματικά - Τελικά πιστεύω ότι θα παλέψουμε για τους στόχους μας»

Παναθηναϊκός από άλλο πλανήτη, διέσυρε με 100άρα την τραγική ΑΕΚ στα Λιόσια!