Έπρεπε να φτάσει στην τέταρτη αγωνιστική για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα η Μπάγερν Μονάχου, αλλά το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Οι Βαυαροί συνέτριψαν με 3-0 τη Βόλφσμπουργκ στην «Αλιάντς Αρένα» και έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως συνέρχονται. Ο Άριεν Ρόμπεν όχι απλώς έκανε το ντεμπούτο του μόλις μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του, αλλά πέτυχε και δύο γκολ.

Το σκορ άνοιξε στο 27’ ο Μάριο Γκόμεζ με κοντινό σουτ έπειτα από προσπάθεια του Χαμίτ Αλτιντόπ. Στην επανάληψη ο Άριεν Ρόμπεν και ο Φρανκ Ριμπερί πέρασαν ως αλλαγές και έκαναν άνω-κάτω την άμυνα των πρωταθλητών. Ο Γάλλος ήταν αυτός από τον οποίο ξεκίνησαν και τα δύο τέρματα που πέτυχε ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, στο 68’ και το 80’. Με τη νίκη αυτή η Μπάγερν έφτασε τους 5 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους «λύκους» που γνώρισαν τη δεύτερη συνεχή ήττα τους.

Τα γκολ του αγώνα:








Κορυφή για Λεβερκούζεν, γκολ-βαθμός από Αμανατίδη

Πορεία πρωταθλητισμού κάνει στο ξεκίνημα της Bundesliga η Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μπόχουμ κατάφερε να νικήσει με 2-1 στην «Μπάι Αρένα» και με δέκα βαθμούς να είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Για έναν ακόμη αγώνα ο Φάνης Γκέκας δεν χρησιμοποιήθηκε.

Γκολ-βαθμό πέτυχε για την Άιντραχτ ο Γιάννης Αμανατίδης. Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στη Φρανκφούρτη με τον Ζιντάν στο 62’, αλλά έξι λεπτά μετά ο Έλληνας φορ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Σούμποτιτς και με όμορφο πλασέ ισοφάρισε στο τελικό 1-1, φτάνοντας τα τρία γκολ σε τέσσερις συμμετοχές. Ο Αμανατίδης έπαιξε σε όλο το 90λεπτο, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος πέρασε στο 63’ στη θέση του Κάιο.

Η Σάλκε, που είχε αρχίσει ανάλογα καλά τη σεζόν με τη Λεβερκούζεν, υπέστη ήττα-σοκ από τη Φράιμπουργκ στη «Φέλτινς Αρένα» με 1-0 κι έμεινε στους 7 βαθμούς. Ο Φέλιξ Μάγκατ κράτησε στον πάγκο τον Βασίλη Πλιάτσικα. Η Στουτγκάρδη επίσης δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και «κόλλησε» στο 0-0 με τη Νυρεμβέργη, που είχε στο βασικό σχήμα τον Άγγελο Χαριστέα μέχρι το 63’, όταν αντικαταστάθηκε από τον Άιγκλερ. Την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η Χόφενχαϊμ, καθώς πέρασε με 1-0 από το Ανόβερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/8 (21:30)

Γκλάντμπαχ-Μάιντς 2-0
(29’ Μπομπαντίγια, 84’ Ρόις)

Σάββατο 29/8 (16:30)

Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 0-0

Σάλκε-Φράιμπουργκ 0-1
(40’ Τσα)

Λεβερκούζεν-Μπόχουμ 2-1
(41’ Φρίντριχ, 68’ Κίσλινγκ-32’ αυτ. Φρίντριχ)

Ανόβερο-Χόφενχαϊμ 0-1
(40’ Εντουάρντο)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ 1-1
(68’ Αμανατίδης-62’ Ζιντάν)

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 3-0
(28’ Γκόμεζ, 68’, 80’ Ρόμπεν)

Κυριακή 30/8

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Αμβούργο-Κολωνία 18:30

Η βαθμολογία του γερμανικού πρωταθλήματος

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 12/9 (16:30)

Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου
Χόφενχαϊμ-Μπόχουμ
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου
Νυρεμβέργη-Γκλάντμπαχ
Αμβούργο-Στουτγκάρδη 19:30

Κυριακή 13/8

Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 16:30
Κολωνία-Σάλκε 18:30

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube