Ο Στέφεν Ίβερσεν είναι στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού, όσον αφορά στη θέση του επιθετικού, μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον Εμίλ Μπενζά. «Ο Ίβερσεν είναι στη λίστα και αν έχουμε την δυνατότητα να τον αποκτήσουμε θα το πράξουμε», τόνισε ο Τροντ Σόλιντ για τον επιθετικό της Βαλερένγκα. Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής ο Έρβιν Λέμενς, ο οποίος θα υποβληθεί την Δευτέρα σε ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και στη συνέχεια θα φύγει απευθείας για το Ζέεφελντ. Πολλά σπριντ και ασκήσεις με μπάλα περιλάμβανε το πρόγραμμα στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής.

Φουλ για Ίβερσεν…

Μετά το διαφαινόμενο "ναυάγιο" της μεταγραφής του Εμίλ Μπενζά ο Ολυμπιακός στρέφεται στον Στέφεν Ίβερσεν για τη στελέχωση της επιθετικής του γραμμής. Άλλωστε ο Τροντ Σόλιντ έχει ζητήσει την απόκτηση και ενός ακόμη επιθετικού μετά τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sportday οι «ερυθρόλευκοι» απέστειλαν έγγραφο στη Βαλερένγκα, ομάδα που ανήκει ο Νορβηγός κυνηγός, ζητώντας να του κάνουν γνωστές τις απαιτήσεις τους για την παραχώρησή του. Αυτές λογικά δεν θα είναι μεγάλες, καθώς ο διεθνής άσος μένει ελεύθερος στις 31 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα ο 29χρονος άσος είναι σε ανοικτή γραμμή με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη Ρόζενμποργκ και με ένα απλό τηλεφώνημα θα έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα στη Βαλερένγκα (που μετά από 13 αγωνιστικές στο νορβηγικό πρωτάθλημα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Μπραν με 24 βαθμούς, έξι λιγότερους από τη Σταρτ) μεταγράφηκε πρόσφατα ο Τόρε Άντρε Φλο, ένας ακόμη φερόμενος ως στόχος των «ερυθρολεύκων».

«Ο Ίβερσεν είναι στη λίστα μας»

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ίβερσεν αποκάλυψε και ο ίδιος ο Σόλιντ σε δηλώσεις του στην «Dagsavisen». «Ο Ίβερσεν βρίσκεται στη λίστα μας. Αν έχουμε τη δυνατότητα να τον αποκτήσουμε θα το πράξουμε και θα τον έχω στην ομάδα», τόνισε στη νορβηγική ιστοσελίδα ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Έχω μιλήσει και με τον Στέφεν και με τον Κιετίλ Σίεμ. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Βαλερένγκα μου είπε ότι θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη προκειμένου να φτιάξουν ένα δυνατό επιθετικό δίδυμο με τον Τόρε Άντρε Φλο. Η τελική απόφαση θα παρθεί από κοινού με τη διοίκηση της ομάδας μου, μιας και ο Ίβερσεν δεν είναι ο μόνος που μας ενδιαφέρει».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Κιετίλ Σίεμ με δηλώσεις του επίσης στην «Dagsavisen». «Κάλεσα τον Τροντ για να ακούσω από τον ίδιο τι συμβαίνει. Μου είπε ότι ο Στέφεν βρίσκεται στα υπόψη του Ολυμπιακού. Ωστόσο δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση, οπότε δεν ασχολούμαστε με το ζήτημα. Εμείς εμπιστευόμαστε την πίστη του παίκτη στον σύλλογο», τόνισε ο εκετελεστικός διευθυντής της Βαλερένγκα.

Η καριέρα του Ίβερσεν

1995 Ρόζενμποργκ 25 συμμετοχές, 8 γκολ
1996 Ρόζενμποργκ 25, 10
1996/97 Τότεναμ 16, 6
1997/98 Τότεναμ 13, 0
1998/99 Τότεναμ 27, 9
1999/00 Τότεναμ 36, 14
2000/01 Τότεναμ 13, 2
2001/02 Τότεναμ 18, 4
2002/03 Τότεναμ 19, 1
2003/04 Γουλβς 17, 4
2004 Βαλερένγκα 11, 4

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Μπενζά, ο Βέλγος άσος μέρα με τη μέρα απομακρύνεται από το «λιμάνι». Το Αμβούργο που αύξησε τις απαιτήσεις του την τελευταία στιγμή φέρεται να περιμένει νέα πρόταση του Ολυμπιακού, που ωστόσο δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού και φαίνεται να εγκαταλείπει την προσπάθεια απόκτησης του διεθνούς φορ. Η αύξηση των απαιτήσεων της HSV για τον Μπενζά πιθανότατα έχει να κάνει και με την αλλαγή της στάσης της ομάδας απέναντί του, αφού τελικά αποφάσισε πως της είναι απαραίτητος. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή του Αμβούργου, Τόμας Ντολ, στο περιοδικό «Kicker». «Είναι πολύ θετικό να τον βλέπεις σε τόσο καλή κατάσταση. Δεν έχουμε ακούσει τίποτα περισσότερο για τον Ολυμπιακό και γι’αυτό σχεδιάζω τα πλάνα μου για τη νέα σεζόν πάνω του. Πιστεύω ότι θα μείνει», δήλωσε σχετικά.

Λέμενς ο «εκλεκτός»

Τα τυπικά απομένουν για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Έρβιν Λέμενς. Ο Βέλγος γκολκίπερ έφτασε το πρωί της Κυριακής στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Την Δευτέρα ο παίκτης θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνων. Κατά πάσα πιθανότητα ο 29χρονος πορτιέρο θα μεταβεί την Δευτέρα στο Ζέεφελντ, μαζί με τον Νικοπολίδη, για να ενσωματωθεί στην αποστολή.

Ο 29χρονος γκολκίπερ αγωνίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια με τη φανέλα της Εσπανιόλ, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Ο Λέμενς έγινε γνωστός από την θητεία του στην Μπέβερεν, από την οποία μεταπήδησε στην Σανταντέρ. Εκεί έμεινε για τέσσερα χρόνια.

Η καριέρα του Λέμενς

1995/96 Μπέβερεν 2
1996/97 Μπέβερεν –
1997/98 Μπέβερεν 17
1998/99 Μπέβερεν 31
1999/00 Σανταντέρ 17
2000/01 Σανταντέρ 5
2001/02 Σανταντέρ 33
2002/03 Σανταντέρ 27
2003/04 Εσπανιόλ 29
2004/05 Εσπανιόλ -

Συνεχές πρέσινγκ θέλει ο Σόλιντ

Δύσκολα ήταν τα πράγματα για τους παίκτες του Ολυμπιακού στην πρώτη τους προπόνηση επί αυστριακού εδάφους. Ο Τροντ Σόλιντ ζήτησε συνεχές πρέσινγκ από όλους, ενώ υπεδείκνυε συνεχώς στους μέσους να προωθούνται και να ακολουθούν τις φάσεις, προκειμένου να «γεμίζουν» την αντίπαλη περιοχή όταν η ομάδα τους βρίσκεται στην επίθεση.

Η προπόνηση συνεχίστηκε με τους παίκτες να χωρίζονται σε τρία γκρουπ και το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ποδοβόλεϊ, δίτερμα σε μικρό χώρο με κώνους για τέρματα και διπλό στο μισό γήπεδο. Από τους παίκτες σε καλή κατάσταση έδειξαν να βρίσκονται Μπουλούτ και Τουρέ, με τον δεύτερο να πετυχαίνει δύο γκολ.

Η πρωινή προπόνηση της Κυριακής επικεντρώθηκε στη φυσική κατάσταση, που περιλάμαβανε πολλά σπριντ για τους "ερθρόλευκους" ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις με μπάλα.

«Κάλυψε τον Κωνσταντίνου ο Ολυμπιακός»

Σε δηλώσεις αναφορικά με την μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Ολυμπιακό προχώρησε ο Πασχάλης Παπαδόπουλος. Ο μάνατζερ του Κύπριου φορ τόνισε ότι η πρόταση των «ερυθρολεύκων» κάλυπτε τον πελάτη του, γι’ αυτό και επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο «λιμάνι». «Το συμβόλαιο του Μιχάλη έληγε τον Ιούνιο και έψαχνε να βρει νέα ομάδα. Το εξωτερικό ήταν προτεραιότητά του, ωστόσο οι προτάσεις που είχε είτε δεν τον κάλυπταν, είτε του ζητήθηκε να περιμένει για κάποιο διάστημα από τις «μεγάλες» ομάδες ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους», τόνισε ο Παπαδόπουλος στο «Ράδιο Πρώτο» και συνέχισε: «Η πρόταση που είχε από τον Ολυμπιακό τον κάλυπτε απόλυτα και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Οπωσδήποτε ήταν δύσκολη απόφαση για αυτόν, όμως το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό».

Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube