Αποστολή στο Εστορίλ: Σταυρούλα Σάββα

Ο Εστέμπαν Γκερέρι πήρε το αίμα του πίσω... στον πρωινό αγώνα έκανε μια πολύ ωραία εκκίνηση και κατάφερε να περάσει πρώτος, αφήνοντας πίσω τον πιλότο της Κορίνθιανς, στην τρίτη θέση βρίσκονταν η Λίβερπουλ. Σε έναν αγώνα με αρκετές μονομαχίες και ανατροπές ο Ολύμπιακός κατάφερε να φτάσει στην πρώτη φετινή νίκη. Παρά το γεγονός οτι οι χρόνοι του Γκερέρι, ήταν καλύτεροι απο των άλλων , στον 9ο γύρο, ο Ολυμπιακός έχασε τη θέση του απο τη Λίβερπουλ βγαίνοντας απο τα πιτ, ενώ βρέθηκε στην τρίτη θέση ύστερα και απο το πιτ της Κορίνθιανς. Ο αργεντίνος πιλότος, δεν τα παράτησε συνέχισε να πιέζει, μείωσε τη διαφορά και κατάφερε να περάσει το μονοθέσιο της Κορίνθιανς στον 21ο γύρο. Με τη διαφορά να μειώνεται κάνοντας πολύ καλούς χρόνους, έφτασε το μονοθέσιο της Λίβερπουλ και στον 26ο γύρο πήρε την κατάλληλη θέση και “χτύπησε”.

Μετά τη νίκη και με το κύπελλο στα χέρια, ο Εστέμπαν δήλωσε “ ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, έχασα κάποιες θέσεις στα πίτ, όμως το μονοθέσιο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έτσι μπόρεσα να πιέσω και να προσπεράσω, πρώτα τον Πιτσόνια και ύστερα τον Βαγιέ.”

Το βάθρο και οι εγκαταλείψεις

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Λίβερπούλ, η οποία στην αρχή του αγώνα είχε επαφή με την Κορίνθιανς, χωρίς όμως να πληγώσει το μονοθέσιο της. Ο Πιτσόνια, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη θέση του και τελικά πήρε την τρίτη θέση. Μεγάλοι άτυχοι του πρώτου αγώνα, ήταν ο Βίσελ, πιλότος της Βασιλείας, ο οποίος δεν εκκίνησε καθώς το μονοθέσιο αντιμετώπισε πρόβλημα. Εκτός βρέθηκε το μονοθέσιο της Πόρτο, ύστερα απο επαφή. Στα πιτ, πριν την καρό σημαία βρέθηκε και το μονοθέσιο της Μίντλαντ.

Η τελική κατάταξη μετά τον πρώτο αγώνα, στην πίστα του Εστορίλ

1 Ολυμπιακός Γκερέρι
2 Λίβερπουλ Βαγιέ
3 Κορίνθιανς Πιτσόνια
4 Άντερλεχτ Μπούερμαν
5 Ρέϊντζερς Μάρτιν
6 Μίλαν Πάντανο
7 Ρόμα Περέρα
8 Τότεναμ Ντόλμπι
9 Σπόρτινγκ Πετίθ
10 Αϊντχόφεν Βαν Νταμ
11 Σεβίλλη Μπουρντέ
12 Λυόν Παντσιατίσι
13 Φλαμένκο Μπερνόλντι
14 Ατλέντικο Μαδρίτης Βιγίοτα
15 Μίντλαντ Άντερσεν
16 Πόρτο Παρέντε
17 Γαλατασαράι Τάνγκ
18 Βασιλεία Βίσελ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube