«Σε είδα τυχαία έξω από το φροντιστήριο και μου άρεσες πολύ. Βρήκα το τηλέφωνο από φίλο σου. Πωλίνα»! Πολύ ωραίο ακούγεται για να είναι αληθινό. Κι όμως σ’ ένα βαθμό είναι. Παρόμοια «πονηρά» μηνύματα φτάνουν τον τελευταίο καιρό σε εκατοντάδες κινητά τηλέφωνα.

Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, δεν είναι κάποιο «καυτό» ραντεβού. Απεναντίας, ο παραλήπτης του sms κινδυνεύει με μπελάδες. Από ελάφρυνση του τραπεζικού του λογαριασμού μέχρι καβγάδες με το έτερον ήμισυ ή διαζύγιο. Ποιοί τα ‘κονομάνε και χαίρονται; Φυσικά, αυτοί που είναι πίσω απ’ την κομπίνα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κυκλώματα που συνήθως έχουν έδρα τα νησιά Κέιμαν και άλλες χώρες με ελλιπές νομικό πλαίσιο. «Ψαρεύουν» τα υποψήφια θύματά τους, είτε στέλνοντας sms σε τυχαίους αριθμούς, είτε από καταχωρημένα κινητά στο Διαδίκτυο.

Η χρέωση κυμαίνεται από 3 έως 4 ευρώ ανά sms, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο κάτοχος χρεώνεται με ακόμη 2 ευρώ και για το μήνυμα που άθελά του έλαβε. Στον μηνιαίο λογαριασμό τελικώς η χρέωση από την απάτη κυμαίνεται από 30 έως και 300 ευρώ, ακόμη κι αν απαντήσει μονολεκτικά: “Λάθος”!

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι περιπτώσεις κατόχων κινητών οι οποίοι κλήθηκαν να «σκάσουν» ακόμη και 5.000 ευρώ!

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος
Πηγή: Εεφημερίδα «Ελευθεροτυπία»

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας - Αναφορές για δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Αύριο στο Μαξίμου οι αγρότες με 14 αιτήματα – Κόστος παραγωγής, χαμένο εισόδημα και κτηνοτροφία στο επίκεντρο

Θρίλερ στον Ταΰγετο για 8 ορειβάτες: Τέσσερις οι τραυματίες, οι δύο μεταφέρονται με φορεία

Αιτωλοακαρνανία: Την Τετάρτη η απολογία του 44χρονου για τη δολοφονία του κοινοτάρχη Λιθοβουνίου

Κατάσταση καταστροφής λόγω φονικών πυρκαγιών στη Χιλή – 16 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι

Μάλγαρα: Για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη ετοιμάζονται οι αγρότες - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Γροιλανδία: Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες - Τι αναφέρει η κοινή δήλωση των 8 κρατών που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς

Κλείνουν λωρίδες στον Κηφισό από Δευτέρα και για 2 ακόμη μέρες – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Ενωμένοι στην αντίδρασή μας»: Κοινή δήλωση των 8 κρατών που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς για τη Γροιλανδία

Λήμνος: 20χρονος έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του