Στις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες της Ελλάδας στην αρχή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στάθηκε ο Δημήτρης Καζάζης, ενώ ο Νίκος Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο άγχος που «βάραινε» τα πόδια των διεθνών. Αμφότεροι στις δηλώσεις που ακολούθησαν του ματς, έκαναν λόγο για μια χαμένη ευκαιρία απέναντι στους Γάλλους, οι οποίοι ήταν περισσότερο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία.
Δημήτρης Καζάζης: «Μεγάλωσαν ξαφνικά οι προσδοκίες»
Την άποψη του ότι χάθηκε ένα ματς στις λεπτομέρειες εξέφρασε ο Δημήτρης Καζάζης. Ο τεχνικός της Εθνικής τόνισε: «Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση, παίξαμε καλά τακτικά, αλλά χάσαμε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες». Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έπαιξαν ρόλο οι τρεις πρώτες νίκες της Εθνικής μας στον θεσμό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι μεγάλωσε ο στόχος μετά τα πρώτα αποτελέσματα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να μπαίνουν νευρικά στον αγώνα. Πίστεψα ότι θα κερδίζαμε τελικά, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Ο στόχος πλέον για την τετράδα απομακρύνθηκε, αλλά εμείς θα παλέψουμε. Η ήττα μόνο κέρδη μπορεί να μας αφήσει».
Ρουμελιώτης: «Μεγάλο το άγχος»
Ο αρχηγός της Εθνικής μας, Νίκος Ρουμελιώτης στάθηκε στην νευρικότητα που υπήρχε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τους Γάλλους. «Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει στρες. Εμείς θέλουμε να διακριθούμε και αυτό μας δημιουργεί άγχος γιατί μπαίνουμε νευρικά στον αγώνα. Βέβαια σε κάθε ματς υπάρχει πίεση, αλλά ίσως αν δεν ξεκινούσαμε αρνητικά τα σετ, να ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Ωστόσο παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνουμε και με την Πολωνία». Όσον αφορά τα αίτια της ήττας, ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής πίστεψε ότι ήταν: «η άμυνα της Γαλλίας. Ξέραμε ότι ήταν καλή, και παρότι περάσαμε αρκετές φορές το μπλοκ, δεν άφηναν την μπάλα να πέσει κάτω. Ήταν εντυπωσιακοί αμυντικά και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης τους».
Σαμικά: «Happy end για εμάς»
Δηλώσεις έκανε και ο Γκιγιόρμ Σαμικά, από πλευράς Γάλλων. Ο εκ των κορυφαίων των νικητών είπε: «Ήταν συγκλονιστικό το ματς, ήταν μια σκληρή μάχη πόντο με πόντο, αλλά το φινάλε ήταν καλό για εμάς». Στη συνέχεια μάλιστα, ο διαγώνιος των «τρικολόρ» ζήτησε συγνώμη που στεναχώρησε τους Έλληνες φιλάθλους, καθώς είναι γνωστό ότι από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής