Για πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια ο ΠΑΟΚ θα έχει στις τάξεις του τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής ομάδας!
H επικεIμενηεπιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ σηματοδοτεί για τον «Δικέφαλο του Βορρά» και ψυχολογικά μία νέα αρχή. Και σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων. Και αυτό γιατί είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ το να έχει ξανά τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής ομάδας είναι βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον. Και όταν, με το καλό, ο Ζαγοράκης οδηγήσει την Εθνική στον αγωνιστικό χώρο του «Ρουά Μποντουέν» των Βρυξελλών στο ματς με το Βέλγιο τον Αύγουστο, θα είναι η πρώτη φορά στον 21ο αιώνα που το περιβραχιόνιο θα φορά παίκτης του ΠΑΟΚ!

ΤελευταΙα φορά ήταν στις 16 Δεκεμβρίου του 1999, σε ένα φιλικό με τη Μολδαβία στη Λάρισα. Εχαμε νικήσει με 2-0 και ο Κώστας Φραντζέσκος είχε σκοράρει φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ. Ηταν όμως μία αναλαμπή σε ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο κανένας άλλος ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων» από την εποχή του Γιώργου Κούδα δεν είχε την τιμη να οδηγήσει την Εθνική στον αγωνιστικό χώρο ως αρχηγός.

ΑΣ πΑρουμε τα πράγματα με τη σειρά όμως. Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που έγινε αρχηγός στο ομοσπονδιακό συγκρότημα ήταν ο Σταύρος Σαράφης. Ηταν Ιούλιος του 1969 και ο Λάκης Πετρόπουλος αποφάσισε να ξεκουράσει τον Δομάζο, τον Παπαϊωάνου, τον Κούδα, τον Καμάρα και τον Σιδέρη σε ένα ματς στη Μελβούρνη με αντίπαλο την Αυστραλία. Νικήσαμε 2-0 και ο «Καίσαρας» σε ηλικία μόλις 19 ετών έγινε ο νεότερος αρχηγός της Εθνικής ομάδας στην ιστορία της! Στο μέλλον θα ήταν «κάπτεν» σε άλλα δύο παιχνίδια.

ΕπOμενοΣ αρχηγός από τον ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος Γιώργος Κούδας. Αυτό άργησε να γίνει πάντως. Τον Απρίλιο του 1977, πάλι με τον αείμνηστο Λάκη Πετρόπουλο τεχνικό στη Σοβιετική Ενωση, όπου χάσαμε με 2-0, ο «Μεγαλέξανδρος» πήρε το χρίσμα. Συνολικά ήταν οκτώ τα παιχνίδια στα οποία ο Κούδας βγήκε πρώτος στον αγωνιστικό χώρο για την Εθνική μας ομάδα. Αν και θα έπρεπε να υπολογίσουμε και το ματς προς τιμήν του το 1995, όταν έπαιξε τα πρώτα 25 λεπτά στην αναμέτρηση με τη Γιουγκοσλαβία στη Θεσσαλονίκη.

Ο τρΙτοΣ της παρέας από τον ΠΑΟΚ που έχει χριστεί αρχηγός στην Εθνική ήταν ο Κώστας Ιωσηφίδης. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της χρυσής εποχής του «Δικεφάλου του Βορρά» από το '70 εως το '85 που πανηγύρισε όλους τους τίτλους της ομάδας στον προηγούμενο αιώνα, έγινε αρχηγός της Εθνικής σε ένα ματς προετοιμασίας για το Euro 1980 με την Κύπρο. Προπονητής ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε το βάπτισμα του πυρός το '74 στο Μαρακανά με τη Βραζιλία, ο Αλκέτας Παναγούλιας. Ο Ιωσηφίδης ήταν αρχηγός και σε ένα άλλο φιλικό ματς, το τελευταίο πριν πάει η Εθνική στην Ιταλία για την τελική φάση, με τη Βουλγαρία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η επιστροφή του «Ζαγόρ» ξαναδίνει στον ΠΑΟΚ λίγη λάμψη από το ένδοξο παρελθόν του. Τότε που κάθε χρονιά ξεκινούσε ως διεκδικητής του τίτλου! Μπορεί ακόμη να απέχει η μέρα που θα ξανασυμβεί το ίδιο, αλλά οι Κινέζοι λένε πως και τη μεγαλύτερη πορεία την ξεκινάς από το πρώτο βήμα!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τις προκρίσεις τις καθορίζει το χορτάρι και όχι τα λόγια και τα ονόματα και οι Σκωτσέζοι το απέδειξαν ξανά

Η Λίβερπουλ πιστεύει πάντα πως θα σκοράρει έστω και αργά, όμως όποιος παίζει συνέχεια με τη φωτιά θα καεί!

Έκανε περίπατο στη Σερβία, αλλά ο Τούχελ θα έχει πιο δύσκολα εμπόδια για να κάνει η Αγγλία το επόμενο βήμα!

Τις μεταγραφές τις κρίνει το χορτάρι και εκεί θα κριθεί ο Ίσακ, όπως κάποτε οι Σίρερ, Ρούνεϊ, Ανρί, Κιν και Βερόν

Ο Σον υπήρξε ο καλύτερος (συμ)παίκτης που είχαν όλοι στην Τότεναμ και φεύγει σαν αληθινός αρχηγός!

Ένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται με καλό ξεκίνημα, αλλά άνετα χάνεται με ένα κακό, όπως σωστά έλεγε πάντα ο Σερ Άλεξ!

Ο Φρανκ με αυτά που έκανε στη Μπρεντφορντ έχει γεμάτο «ρεζερβουάρ», αλλά η Τότεναμ είναι τεράστιο ρίσκο!

Χέιζελ: Η γιορτή που με ευθύνη των μεθυσμένων οπαδών και της ανικανότητας UEFA και Βέλγων, έγινε εφιάλτης!

Όποιος από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ πάρει το τρόπαιο, είναι ευρωπαϊκός τίτλος και φυσικά δικαιούται να πανηγυρίζει!

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, σε δυο ματς απέδειξαν, γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο!