Ο Λισάντρο Λόπες είναι ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπως αποκάλυψε η «Equipe» στο σημερινό (24/09) της φύλλο. Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες απολαβές του Αργετινού επιθετικού της Λιόν αγγίζουν τις 425.000 ευρώ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γιοάν Γκορκίφ της Μπορντό με 310.000 ευρώ μηνιαίως και τρίτος είναι ο Λούτσο Γκονζάλες της Μαρσέιγ με 300.000 ευρώ μηνιαίως. Σε ό,τι αφορά τους προπονητές, ο Κλοντ Πιέλ βρίσκεται στην κορυφή, αφού στον λογαριασμό του κάθε μήνα μπαίνουν 231.000 ευρώ.

Η «Equipe» αναφέρει ότι ο μέσος μισθός στη «Ligue 1» κυμαίνεται στα 34.880 ευρώ (μηνιαίως) σε αντίθεση με τα 36.729 ευρώ (μηνιαίως) που ήταν πέρυσι, αλλά οι μεταγραφές που πραγματοποίησαν φέτος οι ομάδες αύξησαν τις οικονομικές διαφορές ανάμεσα στα «αστέρια» και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Ο μέσος μισθός στη Γαλλία παραμένει πολύ χαμηλός σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (π.χ.: 85.000 ευρώ μηνιαίως στην Ισπανία, 80.000 ευρώ μηνιαίως στην Αγγλία).

Ένας οικονομικός υπάλληλος ανέφερε ότι «πολλοί από τους παίκτες που παίρνουν περισσότερα από 50.000 ευρώ (μηνιαίως), θα πρέπει να δεχτούν μείωση στο βασικό τους μισθό από 30-40% τα επόμενα δύο-τρία χρόνια».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube