Αποφασισμένος να δικαιώσει απόλυτα αυτούς που χαρακτηρίζουν τους Σκανδιναβούς ποδοσφαιριστές «ξυλοκόπους», μπήκε στο γήπεδο ο μέσος της Οντ Γκρένλαντ, Κένεθ Ντόκεν. Όχι όμως, με τις μειωμένες τεχνικές ικανότητες του -όπως εύλογα θα φαντάστηκε κανείς- αλλά με την πρόθεσή του σχεδόν να… «ξυλοκοπήσει» -πάνω στην φάση πάντα- τον αντίπαλο του, της Άαλεσουντ, Γιόχαν Άρνενγκ.
Ο τελευταίος είχε την -ατυχή όπως αποδείχθηκε- έμπνευση, ενώ γύριζε, αμυνόμενος, στην περιοχή της ομάδας του, να σπρώξει ελαφρά τον Ντόκεν. Ο μέσος της Οντ Γκρένλαντ, λοιπόν, δεν φάνηκε καθόλου διατεθειμένος να συγχωρήσει την… θανάσιμη αυτή προσβολή και αφού «στάμπαρε» τον δράστη, «τσέκαρε» αν βλέπει ο διαιτητής. Έτσι -αφού επιβεβαίωσε πως εκείνος είχε το βλέμμα του στην μπάλα- γύρισε και με ένα… ζυγισμένο βολέ ξάπλωσε τον -ανυποψίαστο- Άρνενγκ στο γρασίδι!
Το περιστατικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή της αναμέτρησης, έγινε, ωστόσο, αντιληπτό από τον τηλεοπτικό φακό -που αφενός εξέθεσε τον Ντόκεν και αφετέρου δημιούργησε αμφιβολίες για το αν εκείνος επέλεξε το σωστό άθλημα.
Ο «καρατέκα» Ντόκεν την ώρα του... νοκ άουτ:
Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός