Παίκτης της Άρσεναλ, θα είναι από τη νέα περίοδο όπως όλα δείχνουν, ο Ζούλιο Μπαπτίστα κι αυτό γιατί οι «κανονιέρηδες» έκαναν πρόταση αξίας 20 εκ Ευρώ στους Ανδαλουσιάνους. Το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει πλέον, είναι να εγκαταλείψει ο Βραζιλιάνος την προσπάθειά του για έκδοση ισπανικού διαβατηρίου, ώστε να μπορεί ν’ αγωνίζεται ως κοινοτικός από τη νέα περίοδο.
Η Σεβίλλη ενήργησε έξυπνα και ανάγκασε τη διοίκηση της Άρσεναλ, να κάνει καλύτερη προσφορά για την παραχώρηση του διεθνούς επιθετικού, απ’ ότι είχε κάνει αρχικά. Έτσι, η αγγλική ομάδα θα δαπανήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δόθηκαν, για την παραχώρηση του Πατρίκ Βιεϊρά στη Γιουβέντους και μάλλον θα εντάξει στο δυναμικό της το θηριώδη στράϊκερ.
Ο Μπαπτίστα είναι 23 ετών και στην ομάδα που αγωνίζεται τώρα αμείβεται με 7000 Ευρώ περίπου την εβδομάδα και η Άρσεναλ προτίθεται να του δώσει τα 10πλάσια, σε περίπτωση που γίνει ποδοσφαιριστής της. Η Σεβίλλη θέλει να τον «μοσχοπουλήσει» καθώς λήγει το συμβόλαιό του την επόμενη χρονιά και θα μπορεί ν’ αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα με λιγότερα από 1,5 εκ Ευρώ.
Ο ίδιος ο Μπαπτίστα πάντως άφησε «ανοικτό» το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
« Έχουμε τέσσερις παίκτες και μόνο τρεις θέσεις γι’ αυτούς. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί και ελπίζω το ζήτημα να ξεκαθαρίσει άμεσα, για το συμφέρον όλων.»
Επιμέλεια: Χρήστος Κατσιμάρης