Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το προσεχές διάστημα στην Μπαρτσελόνα, μετά από το τελεσίγραφο που έστειλε η διοίκηση Λαπόρτα, στους Κάρλες Πουγιόλ και Ράφαελ Μάρκεζ, σχετικά με το αν θα παραμείνουν ή όχι στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ισπανίας.

Είναι αλήθεια πως το αμυντικό δίδυμο των Καταλανών έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους ιθύνοντες του συλλόγου, οι οποίοι βάζουν ως καταληκτική περίοδο τα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου να πάρουν την απάντηση των δύο παικτών. Σε διαφορετική περίπτωση, Πουγιόλ και Μάρκεζ ενδέχεται να μείνουν εκτός πλάνων του τεχνικού της ομάδας, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Όπως επισημαίνει και η έγκριτη «Sport», από την στιγμή που οι παίκτες μπορούν να διαπραγματευτούν με άλλους συλλόγους από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, θα πρέπει να έχουν υπογράψει τα νέα συμβόλαιά τους μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου του 2009.

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υπάρχουν συνομιλίες των παικτών με άλλους συλλόγους, παρά την αφοσίωση που αμφότεροι έχουν δείξει στον σύλλογο, τα τελευταία χρόνια. Η ανησυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από την στιγμή που Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση Πουγιόλ.

Να υπενθυμίσουμε πως οι ιθύνοντες της «Μπάρτσα» έχουν προσφέρει νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας στον Πουγιόλ, παρά το γεγονός πως ο ρόλος που θα έχει μελλοντικά στην ομάδα είναι αβέβαιος, ενώ για τον Μάρκεζ, έχει γίνει πρόταση για έναν χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπαρτσελόνα: Πότε ανοίγουν οι νέες κερκίδες και πότε μπαίνει η στέγη στο Spotify Camp Nou

Επιβράβευση για Χιράλδες: H Θέλτα επέκτεινε το συμβόλαιο του ως το 2028

Γιαμάλ: «Ασεβές και απαράδεκτο το σύνθημα για τους Μουσουλμάνους - Η χρήση της θρησκείας ως χλευασμού σε κάνει ρατσιστή»

Αποδιοπομπαίος τράγος στην Ιταλία ο Μπαστόνι, στη… γωνία η Μπαρτσελόνα

Η νύχτα ντροπής στην Ισπανία που συγκλόνισε τον Γιαμάλ: «Ήταν οργανωμένο από την άκρα δεξιά»!

Ράφα Μιρ: «Δεν βίασα καμία κοπέλα - Γνώρισα δύο σε κλαμπ, έκανα σεξ με κάθε μία ξεχωριστά και ζήλεψαν»

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει και πάλι να αγοράσει… αγγλικά

Μπαρτομέου: «Με ποιο κριτήριο είμαι ο χειρότερος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα;»

Αναστατωμένη μετά τον Ραφίνια η Μπαρτσελόνα: Ζήτησε από την Ισπανία να μην παίξει ο Λαμίν Γιαμάλ στο επόμενο φιλικό

Έναν μήνα εκτός ο τραυματίας Ραφίνια, χάνει τα προημιτελικά του Champions League