Αν και θα πει κανείς ότι είναι λίγο νωρίς να ανοίγουμε από τώρα μεταγραφικές συζητήσεις για τον Ιανουάριο, εγώ θεωρώ καλό να λέμε πέντε πράγματα νωρίς και σε ανύποπτο χρόνο. Ο Ολυμπιακός τον χειμώνα χρειάζεται τρεις μεταγραφές που πάνω-κάτω έχουμε ξεκαθαρίσει ποιες πρέπει να είναι. Φορ, «δεκάρι» και αριστερό χαφ είναι οι θέσεις που οπωσδήποτε χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.

Ομως μεσολαβεί καιρός μέχρι τότε και ο Ζίκο θα πρέπει να δουλέψει με ό,τι έχει στα χέρια του. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, γιατί απλούστατα ο Ολυμπιακός μέχρι τον Ιανουάριο δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει το ρόστερ που έχει τώρα ή να το εμπλουτίσει.

Η επιστροφή παικτών όπως του Γκαλέτι, του Μαρέσκα και αργότερα του Νταρμπισάιρ σίγουρα θα δώσει λύσεις, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και αυξημένες υποχρεώσεις που οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να φέρουν σε πέρας.

Αυτό το διάστημα της διακοπής θεωρώ πως θα κάνει καλό από άποψη συντήρησης των παικτών, αλλά από την άλλη χρειάζοναι η ίδια προσοχή και το ίδιο πειθαρχημένο πρόσωπο στη συνέχεια για να κρατηθεί όσο γίνεται σε πλεονεκτικότερη θέση βαθμολογικά ο Ολυμπιακός μέχρι τον Ιανουάριο που, επαναλαμβάνω θεωρώ αυτονόητη την ενίσχυση.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως φαίνεται να έχουν αποκτήσει με τον Ζίκο συγκεκριμένο προσανατολισμό και τακτική στο παιχνίδι τους.

Καταφέρνουν από την ώρα που πήρε τα ηνία ο Ζίκο να σκοράρουν γρήγορα, να γίνονται αφεντικά στα ματς και τις περισσότερες φορές -αν όχι όλες- που συμβαίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον στα εγχώρια ματς θα κερδίζουν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube