Η αυλαία για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού πέφτει. Αυτή την ώρα 20.000 οπαδοί του "τριφυλλιού" είναι στο ΟΑΚΑ και αποθεώνουν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στο τελευταίο του παιχνίδι με την αγαπημένη του ομάδα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Ο Αλβέρτης σηκώνει την κούπα στον ουρανό», γράφει o Tάσος Νικολόπουλος.

Δήλωσαν για τον Αλβέρτη

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Τιμή και δόξα στον Αλβέρτη για αυτά τα 19 χρόνια. Είμαι βαθιά συγκινημένος… Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στον Φραγκίσκο. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν ηθική υποχρέωση μας απέναντί του. Θέλουμε να παραμείνει και θα παραμείνει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, ώστε να συνεχίσει να βοηθάει με τη μεγάλη του εμπειρία τους νέους παίκτες της ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε κάτι το διαφορετικό από τις άλλες ομάδες, γι’ αυτό οργανώσαμε αυτή τη βραδιά…».

Ευθύμης Ρεντζιάς: «Με τον Φράνκι δεν είχα την τιμή να παίξω στην ίδια ομάδα, αλλά στην Εθνική περάσαμε μαζί 10 αξέχαστα χρόνια. Ήταν χαρά μας να τον έχουμε στην παρέα μας».

Στην 20χρονη καριέρα του, το «τοτέμ» των νταμπλούχων Ελλάδος κατέκτησε 25 τρόπαια, καταλαμβάνοντας επάξια μία θέση στο πάνθεον των πιο επιτυχημένων Ελλήνων παικτών στην ιστορία του ελληνικού, αλλά και ευρωπαϊκού μπασκετικού στερεώματος. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας, ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης έχει συλλέξει πλήθος ατομικών διακρίσεων, με τους τίτλους του MVP στα πλέι οφ Ελλάδος 2003, Κυπέλλου Ελλάδος 2003 και All Star Game 2001 να ξεχωρίζουν. Επίσης έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο του καλύτερου σουτέρ τριών πόντων σε ελληνικά All Star Game, ενώ βρίσκεται στην 35η θέση των καλύτερων παικτών, όλων των εποχών, της Ευρωλίγκα, όπως αυτή ανακοινώθηκε το 2008.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βλέπουν Πανιώνιος-Ηρακλής οι Χουάντσο και Γκραντ: «Είμαστε έτοιμοι για το έβδομο»

Πετρίδης: To καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό, οι βολές του Λεσόρ και ο απίθανος Γκραντ-Με Σλούκα και Χουάντσο στο Final-4

Mαργαρίτης: «Θα ξεκουραστώ και θα αποφασίσω»

Ζέρβας: «Εκεί πρέπει να εστιάσει με τη Ρεάλ ο Ολυμπιακός-Δεν σημαίνει κάτι για το μέλλον του Ράιτ η απόφαση Μπαρτζώκα»

Απίστευτη τούμπα του Λούντζη πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ

Κολοσσός Ρόδου-Περιστέρι bwin: Κλειδώνει πρόκριση το Περιστέρι ή στέλνει σε Game 3 τη σειρά ο Κολοσσός;

Ένταση με Λεσόρ και οπαδό του ΠΑΟΚ που τον έφτυσε

Το πανόραμα των playoffs της Stoiximan Basket League: Καθάρισαν οι «αιώνιοι», ανοιχτά τα άλλα δύο ζευγάρια

Νεραντζάκης: «Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση ακόμα αλλά ποιος δε θα ήθελε να είναι πρώτος προπονητής στον ΠΑΟΚ;»

Βόβορας: «Μπαρτζώκας και Αταμάν είναι οι δύο καλύτεροι προπονητές στην Ευρώπη»