Την ανάγκη «να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο της Διπλής Ανάπλασης» στον Βοτανικό, υπογραμμίζει η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική σε ανακοίνωσή της. Η εταιρεία του κ. Βωβού εξέφρασε την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε «να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου».

Αναλυτική η ανακοίνωση του κ. Βωβού:

«ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

Μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθμόν 3059/2009 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της εταιρείας μας ότι ο λόγος της διακοπής του έργου στον Βοτανικό είναι μόνο η έλλειψη του ισοζυγίου πρασίνου.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι, προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα το έργο της Διπλής Ανάπλασης, είναι αναγκαίο να προβούν όλες οι πλευρές στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα καταστήσουν δυνατή μία ρύθμιση από την Πολιτεία που θα είναι σύμφωνη με την εκδοθείσα απόφαση.

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, η εταιρεία μας δεσμεύεται να προβεί, κατά τις διατάξεις του άρθρου 242 παρ.2 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο υποδείξει η Πολιτεία, στην παραχώρηση του ακαλύπτου χώρου του Ο.Τ.45α σε κοινή χρήση, ούτως ώστε να αποτελέσει κοινόχρηστο πράσινο κατά τις επιταγές της σκέψης 21 της αποφάσεως.

Αναμένουμε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες, ούτως ώστε η ρύθμιση από την πλευρά της Πολιτείας να είναι άμεση και να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου της Διπλής Ανάπλασης.

Η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και του εμπορικού κέντρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, η δε έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης και η βάσει αυτής χορηγηθείσα οικοδομική άδεια του γηπέδου συναρτώνται με παραχωρήσεις γενόμενες από την εταιρία μας, υπό την προϋπόθεση της ανεμπόδιστης συνέχισης των εργασιών κατασκευής του κτιρίου μας στο Ο.Τ.45α.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους, προκειμένου να υπάρξει μία ομαλή εξέλιξη στις περαιτέρω διαδικασίες, αλλά και να προασπίσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των μετόχων και των εργαζομένων της
», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κάνει σούπερ γιορτές, ούσα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έκανε μία νίκη στο Champions League και μετά άρχισε τις γκέλες στο πρωτάθλημα…»

Αθανασίου: «Θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα ο Παναθηναϊκός, λείπει ένας… Παντελίδης από το ρόστερ»

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός: Παράδοση, σκορ και σερί που «δείχνουν» ντέρμπι στην Τούμπα

Κετσετζόγλου: «Μεγαλύτερη η σημασία και ο κίνδυνος του αγώνα με τον ΟΦΗ για την ΑΕΚ μετά την γκέλα του Ολυμπιακού»

Τσορμπατζόγλου: «Στοιχίζει στον ΠΑΟΚ η απουσία του Γιακουμάκη σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι»

Παγκάκης: «Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα ξεκαθαρίσει τους στόχους του Παναθηναϊκού»

Κωνσταντινίδης: «Άλλο ματς από αυτό της Λεωφόρου-Να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό»

Ζίβκοβιτς: «Με πάθος και ενέργεια για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό»

Καραπαπάς κατά διαιτησίας: «Μπερδέψατε την καλή μας πρόθεση με κάτι άλλο»