Ο Ολυμπιακός θα πρέπει ν’ αρχίσει να ψωνίζει πιο έξυπνα και να ψάχνει για εξαιρετικές περιπτώσεις είτε από την ελληνική αγορά είτε από τη διεθνή. Με αρκετή ικανοποίηση άκουσα για παράδειγμα πως είχε στείλει άνθρωπο στην Αίγυπτο να παρακολουθήσει ορισμένα ματς από το Παγκόσμιο Νέων και ήδη έχει εντοπιστεί μια καλή περίπτωση αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η πραγματική μαγκιά στο θέμα των αγορών είναι να βρεις έναν παίκτη που να τον πληρώσεις ναι μεν ένα καλό ποσό, αλλά η δαπάνη που κάνεις να κυμαίνεται σε τέτοια επίπεδα ώστε αν τον πουλήσεις αργότερα, να είσαι σε θέση ως ομάδα να έχεις πραγματικό κέρδος.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, αλλά και παλιότερα, έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά, δίχως όμως αυτά να ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία των παικτών με βάση το τι είδαμε στη συνέχεια απ' αυτούς. Στο σημερινό ποδόσφαιρο μια ομάδα για να έχει τακτοποιημένο ταμείο, αλλά και ένα ισορροπημένο ρόστερ, θα πρέπει να κάνει έξυπνες μπίζνες. Για να λέμε, λοιπόν, και την αλήθεια, με βάση την προσφορά μέχρι τώρα ο Ντιόγο δύσκολα θα βγάλει τα 10 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να κάνει πολλά για να τραβήξει το ενδιαφέρον και να φέρει πολλά παραπάνω.

Σίγουρα υπερβολικά ήταν τα λεφτά που δαπανήθηκαν και για τον Λεονάρντο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός για να φέρει τον Γκαλέτι από την Ατλέτικο δαπάνησε ένα πολύ λογικό ποσό και η προσφορά του Αργεντινού είναι τεράστια. Οπως περισσότερα λεφτά απ' αυτά που δαπάνησε θα μπορούσε να φέρει και ο Ντουντού. Καλές περιπτώσεις σε λογικές τιμές πρέπει να κοιτάξει ο Ολυμπιακός τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube