Στην κρισιμότητα του αγώνα με αντίπαλο τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ (Σάββατο, ώρα:16:45, ΣΚΑΪ) και στην αναγκαιότητα για το «τρίποντο», στάθηκε ο προπονητή του Άρη, Ιομάρ Μαζίνιο στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (15/10). Επίσης, υποστήριξε ότι η διακοπήήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δουλέψει με τους παίκτες του την αμυντική λειτουργία. «Μας δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια πράγματα που έπρεπε, όταν η ομάδα έψαχνε την μπάλα. Δύο εβδομάδες καλής δουλειάς και έντασης, κυρίως γιατί ξέραμε ότι έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα που έχει καλά αποτελέσματα και μάλιστα με πολλά γκολ. Δουλέψαμε πολύ πάνω στην αμυντική λειτουργία. Έπρεπε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα όταν η ομάδα έχανε την μπάλα» και τόνισε: «Εμείς πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος».

Αναφερόμενος ο Βραζιλιάνος τεχνικός στον Τόνι Κάλβο, εξήγησε ότι ο παίκτης «τραβούσε κάποιες ενέργειες για να τις αφιερώσει στο παιδί του», όντας επηρεασμένος από τη γέννησή του, γεγονός που δικαιολόγησε την συμπεριφορά του και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Το συζητήσαμε. Υπάρχει ομαδικό πνεύμα και οι παίκτες έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αποκάλυψε ότι προσανατολίζεται σε κάποιες, κυρίως σε πρόσωπα : «Επιστρέφει στην αποστολή ο Ναφτί όμως θα παίξουμε όπως στην Κομοτηνή. Ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα που παίζει πολύ στις γραμμές και κλείνουν στον άξονα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κλείσουμε τους χώρους και πρέπει να έχουμε αρκετά πρόσωπα στη μεσαία γραμμή». Επίσης, ανέφερε ότι «δεν θα υπάρξει ειδική μέριμνα αντιμετώπισης» των επιθετικών του Εργοτέλη (σ.σ. Μπούντιμιρ – Βερπακόφσκις): «Ξέρουμε ότι έχουν δύναμη στην επίθεση, γιατί έχουν τον Βερπακόφσκις που είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και ο άλλος επιθετικός είναι καλός στον αέρα. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε όλη την ομάδα του Εργοτέλη και δεν θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές».

Παράλληλα, ανέλυσε την επιτακτική ανάγκη για νίκη στο παιχνίδι με την ομάδα του Ηρακλείου, τόνισε ότι στόχος του είναι να περάσουν μία νικηφόρα νοοτροπία. «Είναι ξεκάθαρο ότι αν κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό θα μείνουμε στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Γι΄ αυτό θέλουμε μόνο τους τρεις βαθμούς». Επίσης, παρουσιάστηκε πεπεισμένος για την ποιότητα και το ρόστερ της ομάδας, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει άγχος κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια αφού το μόνο ζητούμενο είναι το θετικό αποτέλεσμα ώστε να αποκτήσουν περισσότερο εμπιστοσύνη η ομάδα: «Πρέπει μόνο να μετατρέπουμε τις ευκαιρίες σε γκολ. Στην Κομοτηνή, αλλά και με τον Παναθηναϊκό, είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες».

Για τον Σεμπαστιάν Αμπρέου (σ.σ έχει ένα ακόμη ταξίδι στην Ουρουγουάη λόγω του αγώνα μπαράζ), δήλωσε: «Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και στις δύο ομάδες. Πρώτα βέβαια πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στην ομάδα που τον πληρώνει. Πρώτα πρέπει να κοιτάει τα παιχνίδια της ομάδας. Φυσικά υπάρχουν και ο Κάμπορα και ο Λαμπριάκος που μπορούν να καλύψουν το κενό του Αμπρέου. Κι εμείς προσπαθούμε όμως να κατανοήσουμε την θέση του ποδοσφαιριστή. Σίγουρα είναι λογικό να έχει την συγκέντρωση του και σε αυτούς τους αγώνες».

Δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί τον Μιχάλη Σηφάκη, για το ντεμπούτο του με την εθνική Ελλάδας, ευχόμενος να είναι αυτός ο βασικός τερματοφύλακας από εδώ και πέρα. «Έκανε πέρυσι ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα και είναι από τους κορυφαίους έλληνες γκολκίπερ». Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε ότι ο Αμπρέου δεν συμπεριλαμβάνεται στην ενδεκάδα και σημείωσε: «Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να υπολογίζεται ως βασικός. Δεν δούλεψε με την ομάδα και θα έρχεται από ένα μεγάλο ταξίδι. Σίγουρα θα ξεκινήσει ο Κάμπορα και ίσως είναι στην αποστολή».

Επιμέλεια: Αντιγόνη Ελευσινιώτη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης