Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, καθώς επικράτησε 2-1 της Δόξας στη Δράμα. Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ (1-0 τη Ρόδο), ενώ ούτε αυτή την αγωνιστική Ιωνικός και Θρασύβουλος κατάφεραν να κατακτήσουν το πρώτο τους τρίποντο. Δείτε τι έγινε στη Γ' Εθνική.
Τα σημερινά παιχνίδια:
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να αποδράσει από τη Δράμα, επικρατώντας 2-1 της Δοξας, με τον Ροτζέριο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους, αφού πέτυχε και τα δύο τέρματα των «ερυθρόλευκων» (8', 23'). Για τους «μαυραετούς» είχε μειώσει σε 2-1 ο Πακάλτσης. Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη σκαρφάλωσε στη δεύτερη η θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου εκεί συγκατοικεί με τον Εθνικό Αστέρα, έχοντας από 10 βαθμούς και οι δύο ομάδες.
Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Ρόδου στο «σμαραγδένιο νησί», ούτε τώρα τόσο ο Ιωνικός όσο και ο Θρασύβουλος μπόρεσαν να κατακτήσουν το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός έμεινε στο 1-1 με τον Πιερικό στη Νεάπολη, ενώ χωρίς τέρματα (0-0) έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Θρασύβουλο και την Ηλιούπολη στο γήπεδο της Φυλής.
Την πρώτη την νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Αναγέννηση Καρδίτσας (3-1 τον Παναιτωλικό), ενώ Καλαμάτα και Αγροτικός Αστέρας έμειναν στο 1-1.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής:
Παρασκευή, 16/10
Αιγάλεω-Κέρκυρα 2-2
Σάββατο, 17/10
Εθνικός-Εθνικός Αστέρας 1-2
Κυριακή 18/10
Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός Βόλου 1-2
Καλαμάτα-Αγροτικός Αστέρας 1-1
Ιωνικός-Πιερικός 1-1
Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 0-0
Ρόδος-ΟΦΗ 0-1
Αναγ. Καρδίτσας-Παναιτωλικός 3-1
Δευτέρα 19/10
Πανσεραϊκός - Διαγόρας Ρόδου (18:00 ΕΤ3)
Η βαθμολογία της Β' Εθνικής.
Η επόμενη αγωνιστική (έκτη):
Καλαμάτα-Δόξα Δράμας
Ολυμπιακός-Βόλου Ιωνικός
Αγροτικός Αστέρας-Πανσερραϊκός
Πιερικός-Θρασύβουλος
Διαγόρας Ρόδου-Ρόδος
Ηλιούπολη Αναγ.-Καρδίτσας
ΟΦΗ-Εθνικός
Παναιτωλικός-Αιγάλεω
Εθνικός Αστέρας-Κέρκυρα
Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος