Οταν είσαι Ολυμπιακός και πηγαίνεις να παίξεις στο «Emirates» με την υπερηχητική –ώρες ώρες– Αρσεναλ, λες ότι σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός. Εάν τύχει και φτάσεις και σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα. Εάν δεν τύχει, το προσπερνάς και συνεχίζεις. Ομως, όταν αντιμετωπίζεις τη Σταντάρ στο Καραϊσκάκη προέχει το πώς θα φτάσεις στη νίκη. Ενα... μισό – μηδέν έχει μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε παράσταση προσλάβεις, από οποιαδήποτε εμπειρία αποκομίσεις.

Από την ημέρα της κλήρωσης στο Μόντε Κάρλο και του καθορισμού του προγράμματος οι βαθμολογικές επιδιώξεις του Ολυμπιακού ήταν οιονεί προδιαγεγραμμένες. Κι αφ' ης στιγμής δεν προέκυψαν εκπλήξεις στον όμιλο ούτε προβλέπεται να προκύψουν στον αγώνα της Αρσεναλ με την Αλκμααρ (τουλάχιστον όπως έχουμε «κόψει» μέχρι σήμερα τις ομάδες), τα πράγματα παρουσιάζονται απολύτως ευκρινή:

άλλοι 3 βαθμοί απόψε σημαίνουν άλλο ένα βήμα προς την πρόκριση. Με ισοπαλία η κατάσταση ελαφρώς μπερδεύεται, ενώ σε ήττα οι «ερυθρόλευκοι» σκίζουν τα τεφτέρια, φτιάχνουν καινούργια και η πολυτέλεια της απόλαυσης παραχωρεί τη θέση της στην απόλυτη βαθμοθηρία. Να βγει από τη μύγα ξίγκι στα τρία επόμενα παιχνίδια προκειμένου να περισωθεί, αν μη τι άλλο, το δικαίωμα της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ.

Επομένως, όπως ο Ολυμπιακός διεκπεραίωσε με επαγγελματισμό την πρώτη υποχρέωσή του στο Καραϊσκάκη, εν μέσω κρίσης μάλιστα (είχαν προηγηθεί το 0-0 με την Καβάλα και η απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια), έτσι πρέπει να διεκπεραιώσει και την αποψινή. Μόνο που υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ της Αλκμααρ και της Σταντάρ: η βελγική ομάδα είναι πιο compact στα μετόπισθεν. Σε απλά ελληνικά: εκτός από κόπο, θέλει και τρόπο για να βγει η ομάδα του Ζίκο ατσαλάκωτη από το τερέν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τις προκρίσεις τις καθορίζει το χορτάρι και όχι τα λόγια και τα ονόματα και οι Σκωτσέζοι το απέδειξαν ξανά

Η Λίβερπουλ πιστεύει πάντα πως θα σκοράρει έστω και αργά, όμως όποιος παίζει συνέχεια με τη φωτιά θα καεί!

Έκανε περίπατο στη Σερβία, αλλά ο Τούχελ θα έχει πιο δύσκολα εμπόδια για να κάνει η Αγγλία το επόμενο βήμα!

Τις μεταγραφές τις κρίνει το χορτάρι και εκεί θα κριθεί ο Ίσακ, όπως κάποτε οι Σίρερ, Ρούνεϊ, Ανρί, Κιν και Βερόν

Ο Σον υπήρξε ο καλύτερος (συμ)παίκτης που είχαν όλοι στην Τότεναμ και φεύγει σαν αληθινός αρχηγός!

Ένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται με καλό ξεκίνημα, αλλά άνετα χάνεται με ένα κακό, όπως σωστά έλεγε πάντα ο Σερ Άλεξ!

Ο Φρανκ με αυτά που έκανε στη Μπρεντφορντ έχει γεμάτο «ρεζερβουάρ», αλλά η Τότεναμ είναι τεράστιο ρίσκο!

Χέιζελ: Η γιορτή που με ευθύνη των μεθυσμένων οπαδών και της ανικανότητας UEFA και Βέλγων, έγινε εφιάλτης!

Όποιος από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ πάρει το τρόπαιο, είναι ευρωπαϊκός τίτλος και φυσικά δικαιούται να πανηγυρίζει!

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, σε δυο ματς απέδειξαν, γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο!