Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης όρισε σήμερα τη νέα διοικούσα επιτροπή στην ΠΑΕ Ηρακλής πρόεδρος της οποίας αναμένεται να είναι ο Νίκος Σταματιάδης και αντιπρόεδρος ο Βασίλης Καπερνάρος. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα πρότεινε ο μέχρι πρότινος διοικητικός επικεφαλής του «Γηραιού» Δημήτρης Χούλης.
Ο κ. Χούλης με αφορμή τις διοίκητικές αλλαγές τόνισε: «Ελπίζω η εισήγηση μου να γίνει δεκτή». «Το όραμα του Ηρακλή δεν το εγκαταλείπω. Το όραμα του Ηρακλή θα το συνεχίσω».
Ο πρόεδρος της νεοσυσταθείσας επιτροπής κ. Σταματιάδης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χούλη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει για μια ακόμη φορά. Θα συνεχίσω την προσπάθεια, ώστε ο Ηρακλής να φτάσει εκεί που πραγματικά αξίζει. Χαιρετίζω την παρουσία του κ. Καπερνάρου στο σχήμα, που είναι σίγουρο ότι θα δυναμώσει διοικητικά τον Ηρακλή».
Από την πλευρά του, ο νομικός στο επάγγελμα, Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε: «Αν δεν ήξερα τον άνθρωπο Χούλη, δεν θα συμμετείχα στο σχήμα. Το κάνω με μεγάλη χαρά, αν και είναι εις βάρος της δουλειάς μου, γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεν προσδοκώ κοινωνική ανέλιξη, χρήματα. Μου αρέσει και το κάνω. Αν δεν μου αρέσει κάποια στιγμή μπορεί να φύγω. Ή μπορεί να με διώξει ο Χούλης νωρίτερα. Αν φύγω από τον Ηρακλή, δεν πρόκειται να πάω σε καμία άλλη ομάδα. Είναι μια πρωτόγνωρη για μένα κατάσταση. Έχω γνώμη για το ποδόσφαιρο, δεν είμαι μόνο μαχόμενος δικηγόρος. Θα μείνω ερασιτέχνης, βέβαια, δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Για όσο χρονικό διάστημα θα είμαι ικανός θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω στην υποχρέωση που θα μου ανατεθεί».
Ο κ. Καπερνάρος αναφέρθηκε, και στο πρόβλημα που υπάρχει με τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής στον Δημήτρη Χούλη. «Σήμερα μάθαμε την απόφαση της ΕΕΑ που μας εστάλη με φαξ, ενώ διέρρευσε πρώτα στον Τύπο κατά παράβαση, η οποία δεν μιλάει για καμία έκπτωση αξιώματος. Αυτό το διαβάσαμε στις εφημερίδες. Η απόφαση δεν στέκει νομικά. Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για απόφαση σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας. Παίρνω επίσημα θέση σαν νομικός ότι η απόφαση δεν είναι νόμιμη και θα την κονιορτοποιήσουμε. Τα χρήματα που μπαίνουν στην ΠΑΕ Ηρακλής είναι δουλεμένα, προέρχονται από επιχειρήσεις, από άλλες δουλειές. Ερχόμαστε από συγκεκριμένους ορίζοντες που είναι καθαροί», ήταν τα λόγια του, στα οποία πρόσθεσε: «Τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό μας έδωσαν το έναυσμα, το ερέθισμα να κουβεντιάσουμε μεταξύ μας και να καταλήξουμε ότι απαγορεύουμε να μας αδικούν. Δεν θα ενοχλήσουμε κανένα και θα προσδοκούμε να μην μας ενοχλήσεις κανείς. Όταν κοιτάς τα του οίκου σου, έχεις το δικαίωμα να αξιώνεις να μη σε ενοχλούν και να παρεμβαίνουν στη δουλειά σου. Έτσι συναποφασίσαμε να πορευτούμε».
Αναλυτικά το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής έχει ως εξής:
Νίκος Σταματιάδης: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Καπερνάρος : Α΄ Αντιπρόεδρος (Εκπρόσωπος της ΠΑΕ σε ΕΠΟ - ΕΠΑΕ), Θεόφιλος Πατέλης : Β΄ Αντιπρόεδρος, Μέλη: Γρηγόρης Φανάρας (Γενικός Αρχηγός Ποδοσφαιρικού Τμήματος), Θόδωρος Κάντας (Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας - Υπεύθυνος επικοινωνίας με τους Συνδέσμους φιλάθλων), Γιώργος Καλαϊτζής (Τεχνικός Επιτηρητής Τμημάτων Υποδομής), Γαβριήλ Παπαδόπουλος (Εκπρόσωπος του Γυμναστικού Συλλόγου).
Ο Δημήτρης Χούλης, κατ' ανάθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου ανέλαβε την θέση του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ, με διευρυμένες αρμοδιότητες.
Επιμέλεια Ιωάννης Ντούζγος