Διαφορετικές περιπτώσεις, που έχριζαν διαφορετικής αντιμετώπισης, χαρακτήρισε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Μώραλης αυτές των αγώνων με Καλαμαριά για το προπέρσινο πρωτάθλημα και με Πανσερραϊκό για το φετινό Κύπελλο, εξηγώντας τη μη κατάθεση ένστασης από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον αγώνα της Τρίτης. «Δεν δείξαμε την απαιτούμενη σοβαρότητα», η αιτία του αποκλεισμού, σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ. «Ίσως και σήμερα ανακοινώσεις για την είσοδο του Λαυρεντιάδη», τόνισε. «Ο Γενάρης είναι κοντά», το σχόλιο για τις μεταγραφές.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για:

- Την απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να μην κάνει ένσταση για την παραβίαση των κανονισμών από τον Πανσερραϊκό:

«Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να κάνει ένσταση. Εκτιμούμε πως το λάθος ήταν στιγμιαίο, ξέρουμε πως ο προπονητής του Πανσερραϊκού τελούσε υπό ψυχολογική φόρτιση κι εκεί κάναμε τη διάκριση μεταξύ της περίπτωσης Βάλνερ κι αυτής. Η άποψή μας είναι πως πρόκειται για ένα στιγμιαίο λάθος, που το διόρθωσε σε δύο λεπτά ο ίδιος ή οι άνθρωποι από τον πάγκο. Δεν είναι ίδια περίπτωση με την Καλαμαριά. Δεν θέλαμε να μπούμε στη διαδικασία ενστάσεων απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει ευθύνη, αφού το λάθος έγινε από ένα άτομο».

- Το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επέμβει η ΕΠΟ στην υπόθεση:

«Δεν νομίζω. Εξ όσων γνωρίζω, η ΕΠΟ δεν μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα και είναι η μοναδική ομοσπονδία από τις δυτικές που δεν το κάνει αυτό, περιμένοντας τις ομάδες να υποβάλουν ενστάσεις. Θεωρώ πως οι ομοσπονδίες και οι αρχές πρέπει να κινούνται αυτεπάγγελτα και να μην μπαίνουμε εμείς οι σύλλογοι σε τέτοιου είδους δίλημμα».

- Τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Κύπελλο:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν κι αυτό ένα στιγμιαίο λάθος, μια κακή παρένθεση. Δεν δείξαμε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Συμβαίνει αυτό στις μεγάλες ομάδες. Είδατε τι έγινε με τη Ρεάλ ή τι συνέβη σε κάποιες μεγάλες ομάδες στη Γερμανία. Αυτή είναι και η ομορφιά του Κυπέλλου. Το έχουμε ζήσει δυστυχώς και στο παρελθόν στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως δεν βάζουμε μυαλό. Ίσως είναι δίκαια αυτή η κριτική. Στους επόμενους αγώνες θέλουμε να πιστεύουμε πως θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν περιθώρια να μεμψιμοιρούν. Θέλαμε και το Κύπελλο, είναι πάντα μέσα στους στόχους μας, αλλά οφείλουμε να προχωρήσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

- Την είσοδο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην «Καραϊσκάκης ΑΕ» και την ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Σήμερα ή αύριο θα έχουμε τελειώσει με το θέμα της εισόδου του κ. Λαυρεντιάδη στην ‘Καραϊσκάκης ΑΕ’ και την ΠΑΕ. Είναι πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα να έχουμε εξελίξεις και ανακοινώσεις».

- Το πρόβλημα φυσικής κατάστασης που αντιμετώπιζε τουλάχιστον στην αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός:

«Είναι διαπίστωση και του προπονητικού τιμ το πρόβλημα στη φυσική κατάσταση. Όμως στα τελευταία ματς η ομάδα γύρισε τα παιχνίδια και πήρε νίκες στα τελευταία λεπτά. Σίγουρα σε κάποια ματς η ομάδα δείχνει κουρασμένη, σίγουρα υπάρχουν τραυματισμοί».

- Το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης τον Ιανουάριο:

«Αν οι παίκτες είναι υγιείς, έχουμε ένα ρόστερ ικανό να αντεπεξέλθει στις δύο υποχρεώσεις που μας έχουν μείνει. Αν κρίνει η ηγεσία και η τεχνική ηγεσία πως χρειάζεται ενίσχυση, ο Ιανουάριος είναι κοντά. Πρέπει όμως να πάρουμε τους αγώνες που ακολουθούν με το υλικό που έχουμε τώρα».

- Τις φήμες περί απόκτησης του Αντριάνο:

«Αυτή η φημολογία έχει αναπτυχθεί από συγκεκριμένη πλευρά, τα ΜΜΕ και κάποιες δηλώσεις μάνατζερ, όχι από μας. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε καμία συζήτηση με κανέναν μάνατζερ και κανέναν ποδοσφαιριστή. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάζουμε τι είπε ένας μάνατζερ».

- Την πορεία στο Champions League:

«Ξεκινήσαμε αρκετά καλά, έχουμε ένα προβάδισμα έναντι των δύο ομάδων που ανταγωνιζόμαστε, γιατί η Άρσεναλ είναι η καλύτερη του ομίλου. Αντιμετωπίζουμε την επόμενη εβδομάδα τη Σταντάρ, μία ομάδα που γνωρίζουμε. Έχουμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας απέναντι στους ανταγωνιστές μας κι ένα ματς με την Άρσεναλ, η οποία ενδεχομένως να έχει προκριθεί όταν έρθει στην έδρα μας. Όλα τα ματς είναι κρίσιμα, αλλά το πιο κρίσιμο είναι πάντα το αμέσως επόμενο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube