Επίδειξη δύναμης έκανε ο Παναθηναϊκός στην Πολωνία νικώντας εύκολα την Πρόκομ με 75-65 και παραμένοντας σε τροχιά πρώτης θέσης στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Η διαφορά έφτασε ως και το +21, αλλά μειώθηκε στα τελευταία λεπτά, όταν το επέτρεψε η χαλάρωση των «πρασίνων». Κορυφαίοι για τους νικητές οι Νίκολα Πέκοβιτς και Ντρου Νίκολας που πέτυχαν από 17 πόντους.

Ο αγώνας…

Μία έκπληξη είχε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην αρχική πεντάδα, αφού αντί του Σπανούλη ξεκίνησε ο Διαμαντίδης ως πλέι μέικερ. Οι «πράσινοι» δέχτηκαν το πρώτο καλάθι του αγώνα, αλλά γρήγορα σοβαρεύτηκαν και απάντησαν με έξι συνεχείς πόντους, ενώ με διαδοχικά καλάθια του Πέκοβιτς και δύο τρίποντα του Νίκολας η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +8 (6-14). Τα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων δεν ήταν αρκετά για να τους κρατήσουν μέσα στο παιχνίδι, αφού οι δεύτερες επιθέσεις δεν αξιοποιούνταν. Ο Διαμαντίδης πήρε τη σκυτάλη και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε απόσταση 13 πόντων (10-23) λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Ένα τρίποντο του Τέπιτς έφερε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο +15 (15-30), αλλά στη συνέχεια οι Πολωνοί αντεπιτέθηκαν. Ο Γιάγκλα με δύο τρίποντα έδωσε το σύνθημα στους συμπαίκτες του που με επί μέρους σκορ 11-3 πλησίασαν τους φιλοξενούμενους στο -7 (26-33). Το τάιμ άουτ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε ευεργετικές συνέπειες για την ομάδα του και ο Παναθηναϊκός αποκατέστησε την τάξη με τον Νίκολας να οργιάζει και να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο και από οποιαδήποτε απόσταση φτάνοντας τους 17 πόντους με 5/8 τρίποντα πριν την ανάπαυλα, που βρήκε την ομάδα του μπροστά με +12 (33-45).

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τη χάρη στους Πολωνούς να χαλαρώσει και πάλι χαλώντας τα 38α γενέθλια του προπονητή της Πρόκομ, Τόμας Πατσέσας. Μπορεί ο Νίκολας να «σίγησε» στο δεύτερο μέρος, αλλά υπήρχαν άλλοι πρόθυμοι να συνεχίσουν το έργο του. Ο Πέκοβιτς είχε στήσει το δικό του παλάτι κάτω από το καλάθι των γηπεδούχων και με συνεχείς πόντους από τον Μαυροβούνιο σέντερ η διαφορά είχε σταθερά ανοδικές τάσεις φτάνοντας μέχρι και το +21 (42-63 και 44-65).

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προσπαθεί να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και τους γηπεδούχους να μειώσουν τη διαφορά (φτάνοντας μέχρι το -10). Το τελικό σκορ πιστοποίησε την τεράστια διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες, ενώ η Πρόκομ έμεινε στη νίκη που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα απέναντι στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Δεκάλεπτα: 13-25, 33-45, 44-65, 65-75.

Πρόκομ: Σόου 3, Χάρινγκτον, Λόγκαν 12, Γιάγκλα 17, Λάπετα, Ζότκα, Γουντς 15, Μπαρέλ 2, Γιούιν 16, Χρίτσανιουκ.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 4, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Φώτσης 3, Γκόλεματς 4, Νίκολας 17 (5/12 τριπ., 7 ριμπ., 4 ασίστ), Διαμαντίδης 8 (5 ριμπ., 4 ασίστ, 3 κλεψ.), Πέκοβιτς 17 (5 ριμπ.), Καλάθης 6, Σερμαντίνι 8.

Διαιτητές: Φάμπιο Φακίνι (Ιταλία), Ντουμπράβκο Μούχβιτς (Κροατία) και ο Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία).

* Κατάμεστό από 5.000 θεατές το γήπεδο της Πρόκομ. Μεταξύ τους και 20 φίλοι του Παναθηναϊκού, που είχαν κερδίσει σε διαγωνισμό της ΚΑΕ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube